Seefeld

Seefeld

Plaats in Oostenrijk

Een wandelparadijs, dat is de eerste typering die naar bovenkomt als je een snelle kwalificatie wilt geven aan de in Tirol gelegen plaats Seefeld. De omgeving is helemaal ingericht op actieve recreanten zoals fietsers, skiërs en bovenal de wandelaars. Als het mooie wat Oostenrijk een populair vakantieland maakt lijkt bijeen te komen in deze regio. Het huuraanbod van vakantiehuizen in Seefeld is niet al te groot maar er is toch wel keuze uit verschillende overnachtingsmogelijkheden. Deze plaats in Oostenrijk doet gezellig aan, zowel in de zomer- als de wintermaanden is hete prima toeven. Boek snel een appartement in Seefeld en ook u zult de schoonheid van dit deel van Tirol moeten onderkennen.


Toerisme

Het Karwendel is een natuurpark in de Alpen welke het hele jaar door te bezoeken is. Wintersporters zoeven in het winterseizoen van de besneeuwde berghellingen af. In de zomermaanden is dit gebied het domein van de wandelaars en fietsers. Vooral de tientallen prima wandelroutes maken Seefeld tot een populaire vakantiebestemming.
Golfliefhebbers kunnen trouwens ook een balletje slaan op een heus 9 holes golfbaan. Dus sportief bezig zijn kan op verschillende vlakken. Huur een vakantiewoning is Seefeld en je komt erachter.
De skiroutes bedragen enkele honderden kilometers en rondom het dorp zijn er diverse soorten pistes te vinden. Je kunt in Seefeld dan ook een skichalet vlakbij de skipiste huren.

Voor wintersporters zal deze plaats toch een bekende klank hebben, de Olympische Winterspelen werden maar liefst twee maal in Seefeld gehouden. Verdere woorden zijn dan ook eigenlijk overbodig om dit gebied in Tirol aan te prijzen.

Plaatsnaam

Seefeld

Aantal inwoners

circa 3.000