Sölden

Sölden

Plaats in Oostenrijk

De echte Oostenrijk liefhebbers zullen er hoogst vermoedelijk wel eens van gehoord hebben of wellicht zelfs wel eens een vakantie hebben doorgebracht. Wij hebben het over Sölden, deze plaats is één van de meest populaire vakantiebestemmingen van het land.
Vooral in het winterseizoen is het hier een drukte van belang. Dit door de perfecte skiomstandigheden en de perfecte infrastructuur.
Als je een vakantiehuis wilt huren in Sölden kan dit ook betekenen dat het gaat om één van de omliggende kernen als Zwieselstein en Vent. Deze dorpjes zijn wat kleiner en bovendien iets hoger gelegen. Voor al de genoemde plaatsen geldt dat het hier prima toeven is en je hier een uitermate leuke vakantie kunt meemaken.


Toerisme

Denk je aan Tirol en alle pluspunten die het heeft en zoek je een vakantieadres in deze regio en wil je op zeker gaan. Dan is Sölden de bestemming om een vakantiewoning te huren. Het is en levendige regio en het heeft alles wat Oostenrijk en dan met name Tirol zo populair maakt. Prachtige bergen, uitmuntende skigebieden, groene natuur met snelstromende riviertjes met kristalhelder bergwater. En zo kunnen we wel doorgaan met het benoemen van alle positieve punten.
Feit is dat de wintersporter er goed aan doet om een chalet of vakantieappartement te huren in of net buiten Sölden. De sneeuwzekere skipistes van in totaal meer dan 150 kilometer lengte zijn een uitdaging op elk niveau. Er zijn uiteraard meerdere prima skischolen te vinden, dus dit gebied in Tirol is uitermate geschikt voor een vakantie met het hele gezin.
Dus huur eens een huisje in Sölden en raak verknocht aan wat wellicht wel de mooiste regio van Oostenrijk is.

Plaatsnaam

Sölden

Aantal inwoners

circa 3.500