Umhausen

Umhausen

Plaats in Oostenrijk

Umhausen in een dorp gelegen in een Tiroler dal. Deze plaats is de perfecte plek voor mensen die de vakantie op een rustige plek in dit deel van Oostenrijk willen doorbrengen maar toch alle ingrediënten die een vakantie in Tirol een succes maken op rijafstand willen hebben.
Huur een chalet in Umhausen en geniet van het relaxte leven in Oostenrijk. De natuur staat centraal in dit gebied en dat is niet meer dan terecht. Als je hier de vakantie doorbrengt doe dan ook eens de Stuiben watervallen aan, dit natuurwonder is de hoogste van het land.
Umhausen heeft een paar eenvoudige voorzieningen, maar je kunt in ieder geval de boodschappen in het dorp zelf halen en een hapje buiten de deur eten. Verder is het vooral genieten van een prachtig stukje Tirol.


Toerisme

Als u het geluk heeft om de vakantie te mogen doorbrengen in Umhausen dan bent u in de wetenschap dat u zowel in het winterseizoen als in de zomervakantie op een prima plek bivakkeert. In het zomerseizoen kunt u heerlijk de bergen ingaan en zich vergapen aan de prachtige uitzichten, er zijn meerdere panoramadekken rondom het dorp te vinden.
Als u een gezinsvakantie in Umhausen wilt doorbrengen dan moet u een dagje uittrekken om Ötzi Village aan te doen. Dit is leerzaam en plezier voor de hele familie. Ook is er een prachtig meer waar diverse watersporten kunnen worden beoefend.
In het winterseizoen is Umhausen een prima plek om een vakantiehuis te boeken en de wintersport door te brengen. Er zijn skipistes voor zowel beginners als gevorderden. Dus ongeacht het jaargetijde is het aan u om dit gebied in Tirol te ontdekken.

Plaatsnaam

Umhausen

Aantal inwoners

circa 1.000