Wenen en omgeving

Wenen en omgeving

Regio in Oostenrijk

De hoofdstad van Oostenrijk Wenen en de omliggende regio Niederösterreich zijn nauw met elkaar verbonden. Maar toch ook weer niet, want ondanks de ligging van deze prachtige stad midden in dit gebied is het niet de hoofdstad van Neder-Oostenrijk zoals wij het noemen. Dat is namelijk Sankt Pölten.
Het is een prima deel van het land om de vakantie door te brengen, vooral als je stad en natuur met elkaar wilt verbinden dan kan dit prima als je een vakantiehuis huurt in Niederösterreich en dus Wenen. De stad is natuurlijk prachtig en geld als één van Europa’s mooiste steden. Maar ook de natuur in dit deel van Oostenrijk is de moeite absoluut waard. Dus wil je eens de vakantie doorbrengen in dit mooie land dan is een stukje verder rijden en een vakantiewoning betrekken in de omgeving van Wenen een prima idee.


Toerisme

Alsje de vakantie wilt doorbrengen in Niederösterreich dan kun je ervoor kiezen om een appartement te huren in het centrum van Wenen. Vervolgens kunt u in een paar dagen de grandeur van deze heerlijke Oostenrijkse stad ontdekken. Musea, architectuur, lekker eten en nog veel meer. Wenen heeft het allemaal voor u in huis!
Maar de directe omgeving is ook de moeite waard, huur een vakantiehuis nabij Schneeberg en ontdek dit bergachtige gebied en maak hier prachtige wandelingen of ga eens recreëren bij Lunz am See. Graag een kasteel bekijken tijdens de vakantie in dit deel van Oostenrijk, dan is Schlosspark Laxeburg niet te missen. Een natuurpark bezoeken tijdens de vakantie in Niederösterreich, dan is Naturpark Blockheide een goede tip.
Het aanbod van vakantiewoningen in Neder-Oostenrijk en Wenen is ook prima voor elkaar. Voor ieder is er wel een geschikte accommodatie te vinden. Dus doe snel eens dit prachtige stukje Oostenrijk aan. Er is zoveel te zien en te doen dat u hoogstwaarschijnlijk tijd te kort gaat komen tijdens uw verblijf.

Provincie

Wenen en omgeving

Oppervlakte

19.200 km2

Aantal inwoners

1.600.000

Hoofdstad

Sankt Pölten

Plaatsen in Wenen en omgeving