Loosdorf

Loosdorf

Plaats in Oostenrijk

Loosdorf is centraal gelegen in de Oostenrijkse regio Niederösterreich en een prima plek om een chalet of vakantieappartement te huren. De directe omgeving is wonderschoon en natuurliefhebbers zullen hier helemaal hun plek zijn.
Wie een vakantiehuis heeft geboekt in Loosdorf kan er zeker van zijn dat de voorzieningen in deze plaats prima zijn. Maar de directe omgeving zal toch centraal staan en het dorp is dan ook een prima plek om als uitvalbasis te dienen tijden de vakantie in Niederösterreich. 


Toerisme

Stel je heb uit het aanbod van vakantiehuizen in Loosdorf een keuze gemaakt en een gezellige accommodatie in dit dorp geboekt. Maar wat moet je verwachten als je de vakantie in dit deel van Oostenrijk doorbrengt ? Het leuke is dat je een combinatie kunt maken van natuur en cultuur. Het eerste duidt natuurlijk op de prachtige natuurparken, neem indien mogelijk je fiets dan ook mee op vakantie en vergeet ook je wandelschoenen niet. Maar behalve flora en fauna kun je Niederösterreich niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan de hoofdstad Wenen. Deze mag zich zonder meer tot Europa’s mooiste steden rekenen en plan tijdens je verblijf in Loosdorf dan ook minimaal één dag in om een bezoek te brengen aan deze stad. Vanuit het dorp kun je met de trein afreizen richting Wenen, dit is ook aan te raden boven de auto.
De vakantie doorbrengen in Loosdorf is een garantie voor een mooie tijd in Oostenrijk.

Plaatsnaam

Loosdorf

Aantal inwoners

circa 3.900