Alentejo

Alentejo

Regio in Portugal

De Portugese regio Alentejo, een schitterende vakantieregio
Wie wel eens op vakantie geweest is in Portugal zal hoogstwaarschijnlijk een vakantiehuis hebben gehuurd in de meest zuidelijke streek de Algarve. Veel minder bekend is het wat hoger gelegen Alentejo. Dit is een prachtige en authentieke regio In Portugal waar het massatoerisme nog geen vat op heeft. Toch heeft deze provincie de vakantieganger erg veel te bieden. Vooral de prachtige natuur is een feest voor het oog. Steeds meer mensen ontdekken deze regio van Portugal en huren hier een huisje.


Toerisme

Leuke stadjes bezoeken tijdens de vakantie in de  Alentejo regio
Als u als toerist tijdens uw vakantie in Portugal graag cultuur en historie wilt opsnuiven dan is het een leuk idee om één van de vele kleine steden in Alentejo te bezoeken.
De bekendste stad van de regio is Évora. Deze stad met een kleine 55.000 inwoners heeft diverse Romeinse en Moorse invloeden. Dit doordat de stad diverse keren veroverd is.
Het prachtige en authentieke stadscentrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In Évora een vakantiewoning huren is dan ook een prima optie.
Ook  erg leuk is het om te bezoeken in Portugal is het klein authentieke stadje Sines. Hier kunt u heerlijk rondwandelen in het oude hart. Sines is de geboorteplaats van misschien wel de meest beroemde persoon welke Portugal ooit heeft voortgebracht, namelijk de ontdekker Vasco de Gama. Deze wereldreiziger heeft over de hele wereld een grote bekendheid vergaart met zijn talloze reizen over de wereldzeeën.
Alentejo is dus ook de plek voor het maken van een dagtrip naar een leuke stad. Huur daarom bij voorkeur een vakantiehuis op een centrale plek in deze provincie van Portugal.
Ook kunt u vanuit Alentejo een prima dagtrip maken naar bijvoorbeeld Lissabon, maar u kunt zelfs een excursie naar een ander land maken, want ook Spanje is prima te bereiken tijdens uw vakantie in Portugal.

Provincie

Alentejo

Oppervlakte

26.000 km2

Aantal inwoners

780.000

Hoofdstad

Evora