Alentejo

Alentejo

Regio in Portugal

Weg van het massatoerisme en een leuke vakantie in de Alentejo

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de Portugese regio Alentejo huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in deze prachtige regio van Portugal kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.


De Portugese regio Alentejo, een schitterende vakantieregio

Wie wel eens op vakantie geweest is in Portugal zal hoogstwaarschijnlijk een vakantiehuis hebben gehuurd in de meest zuidelijke streek de Algarve. Veel minder bekend is het wat hoger gelegen Alentejo. Dit is een prachtige en authentieke regio In Portugal waar het massatoerisme nog geen vat op heeft. Toch heeft deze provincie de vakantieganger erg veel te bieden. Vooral de prachtige natuur is een feest voor het oog. Steeds meer mensen ontdekken deze regio van Portugal en huren hier een huisje.

Waarom een vakantiewoning huren in de regio Alentejo
Er zijn diverse prima redenen te bedenken om eens een vakantie door te brengen in Portugal maar niet te gaan voor een typische strandvakantie. Alhoewel het best mogelijk is want de Alentejo regio grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan. Hier zijn ook enkele leuke kustplaatsen te vinden waar u prima een dag aan het strand kunt doorbrengen.
Maar de meeste mensen die een bungalow huren in Alentejo komen toch voornamelijk voor de ongereptheid van deze regio. Het heeft (vooral als u noordelijker gaat) een schitterend heuvelachtig landschap waar allerlei olijfbomen en kurkbomen groeien. Verder ziet u ook dat het een agrarische regio is, allerlei velden liggen als een lapjesdeken door de streek heen. Maar Alentejo is ook een opkomende wijnregio. Dus als u een vakantie doorbrengt in deze Portugese regio dan is het ook erg leuk om eens een lokale wijngaard te bezoeken.
Doordat er geen massaal toerisme aanwezig is maakt het dat het huren van een vakantiehuis in Alentejo gemiddeld genomen mogelijk is voor een erg aantrekkelijk huurtarief.  Het is ook mogelijk om bij een particulier ter plekke een zomerhuis te huren op zijn eigen erf. Dit maakt een vakantie doorbrengen in de Alentejo net iets persoonlijker.
U zult merken dat de meeste vakantiehuisjes privébezit zijn en een vakantiepark zult u hier niet al te veel tegenkomen. Recreatiewoning.nl heeft trouwens een aanbod van vakantiehuizen in Portugal in meerdere regio's en niet alleen Alentejo.

Leuke stadjes bezoeken tijdens de vakantie in de  Alentejo regio
Als u als toerist tijdens uw vakantie in Portugal graag cultuur en historie wilt opsnuiven dan is het een leuk idee om één van de vele kleine steden in Alentejo te bezoeken.
De bekendste stad van de regio is Évora. Deze stad met een kleine 55.000 inwoners heeft diverse Romeinse en Moorse invloeden. Dit doordat de stad diverse keren veroverd is.
Het prachtige en authentieke stadscentrum staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In Évora een vakantiewoning huren is dan ook een prima optie.
Ook  erg leuk is het om te bezoeken in Portugal is het klein authentieke stadje Sines. Hier kunt u heerlijk rondwandelen in het oude hart. Sines is de geboorteplaats van misschien wel de meest beroemde persoon welke Portugal ooit heeft voortgebracht, namelijk de ontdekker Vasco de Gama. Deze wereldreiziger heeft over de hele wereld een grote bekendheid vergaart met zijn talloze reizen over de wereldzeeën.
Alentejo is dus ook de plek voor het maken van een dagtrip naar een leuke stad. Huur daarom bij voorkeur een vakantiehuis op een centrale plek in deze provincie van Portugal.
Ook kunt u vanuit Alentejo een prima dagtrip maken naar bijvoorbeeld Lissabon, maar u kunt zelfs een excursie naar een ander land maken, want ook Spanje is prima te bereiken tijdens uw vakantie in Portugal.


Toerisme

Provincie

Alentejo

Oppervlakte

26.000 km2

Aantal inwoners

780.000

Hoofdstad

Evora