Montemor-o-Novo

Montemor-o-Novo

Plaats in Portugal

Montemor-o-Novo is een stad gelegen in de regio Alentejo te Portugal. Dit gebied staat bekend om zijn authentieke karakter en ook voor de plaats zelf gaat dit op. Er zijn in het hoogseizoen wel toeristen te vinden maar absoluut met mate.
Als je rondom Montemor-o-Nove een vakantiehuis betrekt heb je een prima uitvalsbasis gevonden om het Portugese Alentejo nader te verkennen. Maar ook in en net buiten de stad is er genoeg te zien en te doen. Er zijn enkele museums te vinden binnen de stadsgrenzen en er net buiten zijn er prachtige oude ruines van wat eens een imponerend kasteel was geweest.
Huur een een vakantiewoning bij Montemor-o-Novo en ontdek dit deel van Altentjo tijdens je vakantie.


Toerisme

Als je de vakantie doorbrengt in Montemor-o-Novo en een leuke stad wilt bezoeken dan is Évora een absolute aanrader. Deze karaktervolle plaats is een garantie voor een leuke dagtrip in Alentejo. Oude gebouwen, musea en het karaktervolle stadscentrum hier moet je simpelweg een dag voor uittrekken.
Het aanbod van vakantiehuizen in Montemor-o-Novo is beperkt, maar als je het lukt om hier een accommodatie te reserveren dan kun je dit deel van Portugal nader verkennen tijdens de vakantie. Bezoek eens een van de wijnboerderijen van Alentejo. Er zijn er diverse te vinden, de prachtige vergezichten over de wijnvelden spreken wat dat betreft boekdelen. Ook de diverse oude dorpjes in deze regio zijn de moeite waard. Hier tref je nog steeds het oude Portugal, een absolute verademing.
Breng de vakantie door in Montemor-o-Novo en geniet van dit prachtige stukje Alentjo.

Plaatsnaam

Montemor-o-Novo

Aantal inwoners

circa 19.000