Lissabon

Lissabon

Plaats in Portugal

De hoofdstad van Portugal is Lissabon en deze stad en zijn directe omgeving zijn zeer interessant om te bezoeken. Veel mensen die een vakantie in dit land doorbrengen gaan voor het zuiden van het land. Dit vooral voor de stranden maar als je een appartement huurt in Lissabon dan zijn de stranden van de Zilverkust nooit ver weg. Dus voor een portie stedelijke cultuur maar ook het relaxen in de zon is deze Portugese stad een prima aanrader.
Deze stad heeft zoveel te beiden en is dus uitermate geschikt voor een stedentrip of korte vakantie. Huur een stadsappartement in de wijk Lapa van Lissabon en geniet van één van Europa’s mooiste steden. Het turbulente verleden van de stad die aan de rivier de Taag is gelegen zou al genoeg moeten zijn voor een bezoek. Je kunt het oude stadscentrum van Lissabon mooi combineren met de moderne wijk om het Expo 98 terrein. Hier zijn leuke musea te vinden en in het weekend relaxen veel inwoners van de stad hier met het gezin.
De wijk Alfama mag u natuurlijk ook niet missen met zijn authentieke tramlijn die als het ware door deze stadswijk meandert. Maar je kunt er ook voor kiezen om een accommodatie te huren nabij het Rossio plein in Lissabon. Je zit dan op de perfecte locatie in deze prachtige stad.


Toerisme

Als u de vakantie wilt doorbrengen in Portugal en uw voorkeur naar een cultuurvakantie uitgaat dan is de stad Lissabon de perfecte vakantiebestemming voor u. Deze Portugese hoofdstad biedt meer dan genoeg vertier op allerlei vlakken. Huur een huisje in Baixa en verken van hieruit de stad, of ga voor de wijk Bairro Alta en boek hier een appartement als thuisbasis. Alleen al voor de vele musea kunt u hier een prachtige stedentrip doorbrengen. Doe het Fadomuseum eens aan en ontdek dat deze dans veel meer is dan alleen dat. Ook het Carris musuem is een aanrader en de vele oude gebouwen aan de rivier de Taag maken van Lissabon een uniek openluchtmuseum. Ook de imposante stadspleinen geven deze stad in Portugal een geheel eigen karakter. De combinatie van zon, zee en strand maar ook geschiedenis, gastronomie en cultuur kunt u laten samensmelten tijden uw verblijf in Lissabon. 

Plaatsnaam

Lissabon

Aantal inwoners

circa 3.000.000