Regio Lissabon

Regio Lissabon

Regio in Portugal

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje in de regio rondt Lissabn huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Portugal kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

Op vakantie in de regio Lissabon oftewel de Costa do Estoril

Als u een vakantiewoning boekt in Portugal dan wordt vooral de zuidelijke regio de Algarve aangedaan. En ook de Alentejo streek geniet nog wel enige bekendheid. Maar er zijn in dit zuid Europese land nog wel meerdere leuke regio’s waar u een prima vakantie kunt doorbrengen. Één van deze gebieden is de Costa do Estoril. Een vakantiehuis huren aan de zilverkust is een garantie voor het doorbrengen van een leuke tijd in een dynamische omgeving. Zon, geschiedenis en cultuur u kunt het allemaal meemaken tijdens uw vakantie in dit gedeelte van Portugal. Huur daarom eens een bungalow in deze Portugese streek welke ook wel de Zilverkust wordt genoemd.

Waarom een vakantiehuis huren in de regio Lissabon
Deze vraag is eenvoudig te beantwoorden. Als u van een diverse vakantie houdt en niet alleen een zonaanbidder bent dan is een huisje huren in de buurt van Lissabon een prima idee. Er is dan ook een leuk aanbod van vakantiehuisjes in deze regio te vinden.
Er zijn aan de westkust van Portugal diverse zandstranden te vinden waar u in de zomer heerlijk kunt genieten van de Portugese zon. Maar vergeet de natuur niet in deze regio niet zowel aan de kust als in de binnenlanden van de Costa do Estoril is er genoeg te zien. Vooral het Parque Natural da Arrábida is een bezoekje meer dan waard. U kunt hier prachtige wandelingen maken of huur eens een fiets op uw vakantiepark en verken de omgeving van deze regio in Portugal per fiets. Het klimaat werkt in ieder geval mee.
Een vakantiehuis in Portugal huren is gewoonweg een perfecte eerste zet op weg naar de ultieme vakantie.

Een stedentrip naar Lissabon, een prima idee tijdens uw vakantie in Portugal
Als u een zomerhuis huurt in de regio Costa do Estoril dan is het een prima idee om een stad te gaan bezichtigen. De hoofdstad van Portugal is Lissabon en deze is zeker een bezoekje waard. Niet alleen is het één van de mooiste steden van Europa, ook is deze hoofdstad een zeer betaalbare plek om een dag door te brengen. Lissabon is gebouwd op zeven heuvels en heeft bestaat uit een beneden en boven stad. Vooral de traditionele oude wijk Alfama is een bezoek meer dan waar. Hier hangt het wasgoed buiten uit de ramen en een oude tram zorgt voor het vervoer van de inwoners van deze wijk.
Maar er zijn ook talloze monumenten en oude gebouwen te vinden in Lissabon, deze zijn natuurlijk ook een bezoek meer dan waard.
Ook hebben er in het verleden als twee wereldtentoonstellingen plaatsgevonden in de hoofdstad van Portugal. Van de eerste tentoonstelling is er een prachtige wijk met schitterende oude woonhuizen bewaard gebleven, de meer recentere Wereld Expo heeft diverse attracties opgeleverd welke nu gewoon open zijn voor toeristen.
Dus als u een vakantiewoning in Portugal huurt moet u tijdens uw vakantie minimaal één dag uitrekken op het prachtige Lissabon aan te doen.


Toerisme

Provincie

Regio Lissabon

Oppervlakte

2.760 km2

Aantal inwoners

2.170.000

Hoofdstad

Lissabon