Sesimbra

Sesimbra

Plaats in Portugal

Sesimbra is een kustplaats in het westen van Portugal. Het is een perfecte vakantiebestemming door zijn superligging. De stranden zijn nabij in dit deel van de Zilverkust.
De voornaamste inkomstenbronnen zijn van oudsher vissen, maar tegenwoordig wordt het toerisme ook steeds belangrijk. Dit zie je alleen al aan het groeiend aantal vakantiehuizen in Sesimbra. Behalve genieten aan een zandstrand en heerlijk uit eten in één van de vele visrestaurantjes kun je ook het oude kasteel op de heuvel eens bezoeken. Hier heb je een prachtig uitzicht op de zilverkust en niet te vergeten het authentiek gebleven Sesimbra.


Toerisme

Sesimbra ook uw vakantieadres? Wie de vakantie doorbrengt in het westen van Portugal die zal positief verrast zijn over de mogelijkheden die dit deel van het land biedt. De Zilverkust is een regio die steeds meer bekendheid geniet onder toeristen, maar nog wel steeds zijn eigen “smoel” heeft.
Als je ervoor kiest om een authentieke vakantiewoning te huren in Sesimbra dan zul je ervaren dat je hier nog heerlijk je eigen dag kunt indelen en het grootschalige toerisme hier nog steeds niet te vinden is. Ideaal voor een strandvakantie, maar ook surfers en andere watersporters zijn hier helemaal op de plek.
Vanaf je vakantieadres in Sesimbra kun je bijvoorbeeld perfect een dagje Lissabon doen. Deze hoofdstad van Portugal is een parel met zijn prachtige pleinen, culturele verassingen en oude (en moderne) architectuur.
Dus zoek snel een vakantiehuisje in Sesimbra  en geniet van een onbekommerende vakantie in dit deel van Portugal.

Plaatsnaam

Sesimbra

Aantal inwoners

circa 50.000