Cangas de Onis

Cangas de Onis

Plaats in Spanje

Het stadje Cangas de Onis is gelegen in het gebied van Castilië en Leon. Dit maakt onderdeel uit van de regio Asturië. Het is gelegen in het noorden van Spanje en bekend om zijn heuvelachtige landschappen en de talrijke tradities die hier goed bewaard zijn gebleven.
Als je ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in of nabij Cangas de Onis zal je als snel ondervinden dat deze regio uniek is in Spanje. Het is relatief dunbevolkt en er zijn maar en je zult maar mondjesmaat toeristen tegenkomen. De kust van Noord-Spanje ligt op een goede twintig minuten rijden van Cangas de Onis. In deze authentiek gebleven stad kun je trouwens heerlijk eten, de oorspronkelijke Spaanse keuken is hier nog te vinden. 


Toerisme

Mensen die Asturië bezoeken om de vakantie door te brengen wijken doorgaans af van het gros van de toeristen die Spanje bezoeken. Mensen die een vakantiewoning hebben geboekt in bijvoorbeeld Cangas de Onis zijn dikwijls fervente wandelaars. De heuvelachtige omgeving van dit gebied leent zich perfect voor een leuke tocht te voet. Picos de Europa is bijvoorbeeld een natuurpark waar je de schoonheid van deze Spaanse regio kunt ontdekken.
Ook de bewaard gebleven cultuur is voor veel mensen reden om af te reizen naar dit deel van het Iberische Schiereiland.
Breng de vakantie ook eens door rondom Cangas de Onis en kom er zelf achter hoe mooi Castilië en Leon is!

Plaatsnaam

Cangas de Onis

Aantal inwoners

circa 7.000