Castilië en Leon

Castilië en Leon

Regio in Spanje

Wil je een stukje ongerept Spanje ontdekken tijdens de vakantie ? Huur dan een vakantiehuis in de regio Castilië en León. Dit gebied is in noordelijk gelegen en grenst aan zijn westkant aan Portugal.
Wat niet veel mensen weten is dat Castilië en León de grootste streek van Spanje is, deze is trouwens weer onderverdeeld in een negental provincie. De belangrijkste levensader is de rivier de Douro die ook door de Portugese stad Porto heen stroomt. Voor toeristen is de Mesata een topbestemming,  dit is een hoogvlakte waar je als actieve vakantieganger letterlijk prima uit de voeten kunt.


Toerisme

Fanatieke wandelaars zullen de regio Castilië en León vermoedelijk wel kennen van de pelgrimsroute naar Santiogo de Compostela. De route loopt enkele honderden kilomters door deze regio en doet onder andere de steden Burgos en León aan.
Als u toch reeds bij deze laatst genoemde plaats bent dan is het natuurpark Las Medulas iets wat u zeker niet over mag slaan. Veel mensen boeken alleen voor dit park al een vakantiewoning in dit gedeelte van Castilië en León.
Wilt u een interessante stad bezoeken tijdens uw verblijf in dit Spaanse gebied dan is Ávila de moeite waar met zijn prachtig oude statige huizen en fraaie architectuur.
Wilt u een levendige stad doe dan eens een dagje Salamanca, in toenemende mate trekken hier toeristen heen door de moderne architectuur en de aanwezigheid van de vele studenten. Hierdoor maakt het een vernieuwende ontwikkeling door.
Castilla y León is gewoonweg een prachtige streek om de vakantie eens door te brengen.

Provincie

Castilië en Leon

Oppervlakte

94.300 km2

Aantal inwoners

circa 2.600.000

Hoofdstad

Valladolid