Salamanca

Salamanca

Plaats in Spanje

Salamanca is een stad welke gelegen is in de regio Castilië en Leon. Het is een plaats die vele eeuwen teruggaat in de geschiedenis. Het is belegerd geweest door onder andere de Kelten en de Romeinen. Deze interessante verleden maakt deze stad de moeite waard om te bezoeken als je op vakantie bent in dit deel van Spanje.
Het is natuurlijk ook mogelijk om in de directe nabijheid van Salamanca een vakantiehuis te huren. Architectuur liefhebbers zullen verrukt zijn als de stad betreden, er zijn diverse prachtige gebouwen te bezichtigen. Sla vooral het stadhuis en de imposante kathedraal niet over. Door het unieke karakter van Salamanca is het zo dat deze stad nu ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco is geplaatst. Je waant je dan in een heus openluchtmuseum. Dit is één van de beste bewaarde geheimen in Spanje. Dus doe Salamanca zeker aan als je tijdens de vakantie in Castilië en Leon verblijft.


Toerisme

Salamanca ligt in het westen van Spanje, niet te ver van de Portugese grens. Dit gebied is bij het grote publiek relatief onbekend en alleen de echte Spanje puristen hebben hier de vakantie wel eens doorgebracht. Het is absoluut de moeite waard om eens een vakantiebestemming in de regio Castilië en Leon te zoeken. Niet alleen Salamanca is prachtig ook het achterland om deze authentieke stad heen. De natuur is niet wat je direct bij Spanje verwacht, maar ben je een buitenmens dan is het Spaanse binnenland niet te versmaden. In Castilië en Leon zijn meerder natuurparken te vinden als je een vakantiewoning hebt gehuurd in of bij Salamanca dat moet je de wandelschoenen aandoen en erop uittrekken.
Doe dit ongerepte stukje Spanje nog aan voordat het bekend wordt bij het grote publiek. En kies dan voor een locatie waar je niet gelijk aan zou denken als je de vakantie in deze regio wil doorbrengen. Salamanca is een perfecte locatie om te verblijven.

Plaatsnaam

Salamanca

Aantal inwoners

circa 150.000