Albir

Albir

Plaats in Spanje

Albir ligt tussen de Spaanse plaatsen Benidorm en Altea, in de regio Costa Blanca. Albir heeft een strand van bijna zeshonderd meter lang, genaamd ‘Playa de Racó de l’Albir’. Het strand van Albir bestaat voor een gedeelte uit kiezelstrand en voor een klein gedeelte uit zandstrand. Het water is er azuurblauw. Langs het strand van Albir vindt men veel barretjes, restaurants en winkeltjes. In Albir heerst een typisch mediterraan klimaat. Dat betekent dat de zomers heet zijn en de winters vrij mild. In de lente en de herfst is de temperatuur in Albir gemiddeld zo’n twintig graden en in de zomer loopt deze zo nu en dan op tot boven de dertig graden.


Toerisme

Het heersende klimaat in Albir spreekt veel Nederlanders erg aan. Het is dan ook niet voor niets dat er al veel Nederlanders zijn met een tweede huis of een vakantiehuisje in Spanje. Voor wie liever niet in het relatief koude Nederland verblijft het hele jaar door, is een tweede huis in Albir ideaal. Albir is wat rustiger en minder massaal dan bijvoorbeeld Benidorm. Wanneer u toch liever van een strand volledig bestaande uit zand wil genieten, zult u echter wel moeten uitwijken naar Benidorm of Altea. Deze twee badplaatsen zijn binnen een kwartier te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Verder beschikt Albir over alle voorzieningen die men nodig heeft in een badplaats.

Op de klif van Albir, genaamd ‘Punta Bombarda’, staat een vuurtoren. Deze toren is alleen te voet te bereiken en het is zo’n vijf kilometer wandelen er naartoe. Vanaf daar heeft u een prachtig uitzicht over onder andere de Middellandse Zee en Altea.

Plaatsnaam

Albir

Aantal inwoners

circa 10.000