Costa Blanca

Costa Blanca

Regio in Spanje

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje aan de Spaanse Costa Blanca huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen a/d Costa Blanca kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.


Toerisme

vakantie doorbrengen in Spanje, Costa Blanca verveeld nooit
De Costa Blanca, iedereen kent deze kustregio van Spanje. Zon, zee en strand ! Deze drie woorden lijken gemaakt om de Costa Blanca heel erg bondig samen te vatten. En ook nu zijn dit misschien wel de belangrijkst ingrediënten voor de toerist welke een reis of vakantiehuis geboekt heeft in deze regio van Spanje.
De Costa Blanca staat ook wel bekend als de streek waar het nooit winter word en ten dele is dit ook wel waar. Want meer driehonderd dagen per jaar schijnt de zon, al moet wel gezegd worden dat de maanden november tot begin maart zich niet lenen voor het maken van een zonvakantie. Maar een huisje huren in het laagseizoen kan ook erg leuk zijn, wel is het aan te raden dan te gaan voor een bungalow op een vakantiepark.
Maar de Costa Blanca is meer dan zon alleen, als u graag op vakantie gaat maar niet de hele week aan het strand wil liggen, ook dan kunt u zich prima vermaken. Er is voldoende te beleven op het gebied van cultuur, geschiedenis en gastronomie. Het huren van een vakantiehuis in deze regio mag geen probleem zijn. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden voor het huren van een huisje of appartement.

Plaatsen om aan te doen tijdens uw vakantie

Alicante
Deze heeft onder andere Arabische en Romeinse invloeden, het één en ander is hier nog wel van in deze stad met bijna 300.000 inwoners. Alicantie is een goede uitvalsbasis als u van een levendige omgeving houdt waar u veel keuze uit restaurantjes, barretjes en niet te vergeten winkels heeft. Maar daarnaast vooral veel aan het strand wil liggen. In Alicantie bevinden zich dat ook veel vakantiehuisjes en appartementen welke te huur worden aangeboden. Het huren van een vakantiewoning in Alicante is wellicht een prima idee. U verblijft dan op een centrale ligging a/d Costa Blanca en bovendien vlakbij het gelijknamige vliegveld.

Benidorm
Wie massatoerisme zegt die zegt Benidorm. Deze plaatst is helemaal gericht op het plaatselijke toerisme. Tegen elke inwoner staat in het hoogseizoen zes toeristen. Dit geeft al weer dat deze niet al te grote stad in de zomer enorm uitdijt.  De skyline wordt dan ook bepaald door hoge appartementengebouwen. Als u een rustige vakantie aan de Costa Blanca wilt doorbrengen dan is één ding zeker, u moet geen appartement huren in Benidorm. Veel jeugd brengt zijn eerste buitenlandse vakantie door in deze stad. Busladingen vol arriveren elk uur van de dag.
Honderden cafe's, cafetaria's en restaurants is Benidorm rijk. En ook de disco's zijn een bekend fenomeen.
Het is dan ook geen wonder dat het veelal jonge vakantiegangers zijn die hun vakantie willen doorbrengen in deze levendige stad.
Toch zijn er ook wel oudere mensen die vanwege het perfecte klimaat een 2e huis kopen in Benidorm. Dit komt ook vanwege het hoge niveau van voorzieningen welke voor deze leeftijdscategorie aanwezig zijn.

Provincie

Costa Blanca

Oppervlakte

n.b.

Aantal inwoners

circa 4.100.000

Hoofdstad

Alicante