Algorfa

Algorfa

Plaats in Spanje

Algorfa is gelegen aan de Costa Blanca te Spanje, deze populaire vakantieregio in Spanje wordt jaarlijks door ontelbare toeristen bezocht. De streek heeft de vakantieganger dan ook veel te bieden.
Als u een vakanthuis huurt in Algorfa bent u verzekerd van een prima uitvalsbasis, vanuit dit plaatsje kunt u leuke dagtripjes maken langs de Spaanse kust. Bovendien ligt het vliegveld van Alicante redelijk dichtbij en vanuit Nederland is het oosten van Spanje dan ook prima bereikbaar.


Toerisme

Als u een strandliefhebber bent dan is de Costa Blanca absoluut een aanrader, deze regio heeft een stabiel klimaat met vele zonuren op jaarbasis. Maar behalve prachtige zandstranden is er in dit deel van Spanje nog wel meer te beleven. Cultuurliefhebbers kunnen ook hart ophalen in deze regio. Er is bovendien ook nog veel van de geschiedenis terug te vinden. Als u het echte Spanje wilt leren kennen is het verstandig een huurauto bij uw vakantie in te boeken.
En als u een vakantiewoning huurt in of nabij Algorfa weet u zeker dat u van hieruit prima het Spaanse achterland kunt bereiken, hier treft u nog het echt Spanje aan.
Ook als u met het hele gezin een vakantie wilt doorbrengen aan de Costa Blanca is dit een prima suggestie. Want langs de kustlijn zijn er diverse vakantieparken te vinden waar u een vakantiehuisje of appartement kunt huren.
Er zijn hier trouwens ook aardig wat Nederlanders en Belgen te vinden die het hier zo goed bevalt dat ze hebben besloten een tweede huis aan te schaffen in Algorfa en hier een deel van het jaar resideren en als ze in eigen land verblijven het vakantiehuis te verhuren en zodoende extra rendement te genereren.

Plaatsnaam

Algorfa

Aantal inwoners

circa 3.000