Alicante

Alicante

Plaats in Spanje

Alicante is een populaire vakantieregio gelegen aan de Costa Blanca, daarnaast is het ook een stad en doordat Spanje een populaire vakantiebestemming is maakt deze badplaats al jaren een gestage groei door.
Veel buitenlanders hebben dan ook een tweede woning in of nabij Alicante, niet in de laatst plaats om de Internationale Luchthaven welke gelegen is nabij de stad. Vanuit Nederland is de Costa Blanca dan ook perfect per vliegtuig te bereiken.
In de stad zelf zijn voor toeristen ook nog enkele leuke plaatsen om te bekijken, zo is er de oude binnenstad Casco Antiguo welke zeker een bezoekje waard is. Maar ook de authentieke wij Santa Cruz is erg leuk om eens doorheen te wandelen. U waant zich hier nog in het Spanje van twintig jaar geleden.
Ook zijn er in deze stad meerdere musea welke zeker een bezoekje waar zijn als u op vakantie bent aan de Costa Blanca.
Door de strategische ligging kiezen veel vakantiegangers ervoor een vakantiehuis te huren in de buurt van Alicante. Van hieruit kunt u allerlei leuke bestemmingen aandoen.


Toerisme

Spanje is natuurlijk al jaren een erg populaire vakantiebestemming en de meeste Nederlanders kiezen ervoor een vakantiewoning te huren aan de Costa Blanca. Als u dit overweegt dan is een huisje of appartement reserveren in of nabij Alicante een prima optie.
U kunt van hieruit prima één van de vele zandstranden van de regio aandoen. Ook zijn er diverse leuke plaatsen aan de kust te vinden waar u als toerist zich prima zult vermaken.
In de zomermaanden is het hier prima toeven met de vele zonuren welke bijna een garantie zijn in het hoogseizoen. Het aanbod van vakantiehuizen in Alicante is dan ook zeer breed. Maar dit gaat eigenlijk op voor de hele Costa Blanca. Als u ook genieten wilt van plaatselijke natuur dan is het aan te raden om de Spaanse binnenlanden eens aan te doen. U zult zien dat het landschap er hier heel anders uitziet dan aan de Spaanse kust.
Alles bij elkaar is de Costa Blanca een prima plek om een vakantie door te brengen en door zijn strategische ligging is Alicante ook een echte aanrader.

Plaatsnaam

Alicante

Aantal inwoners

circa 350.000