Altea

Altea

Plaats in Spanje

Altea is een bekende kustplaats in de populaire Spaanse vakantieregio de Costa Blanca.
Deze stad heeft een prachtige ligging direct aan de Middellandse Zee en is mede door deze prima locatie erg populair bij de toeristen.
Het centrum van deze plaats heeft nog veel authentieke elementen en als u van typische architectuur houdt dan is Altea een prima plek om een vakantiehuis te huren.
De regio heeft zo ongeveer de meeste zonuren van de gehele Costa Blanca, tel hierbij de prima vliegverbindingen vanuit onder andere Nederland en het mag geen wonder heten dat veel Nederlanders in de regio rondom Altea een tweede huis hebben aangeschaft.


Toerisme

Altea aan de Spaanse oostkust als basis tijdens uw verblijf. Als u aan de oostkust van Spanje uw vakantie door wil brengen dan is de Costa Blanca wellicht de ideale plek voor u. Als u een vakantiewoning huurt in of nabij Altea kunt u van hieruit leuke dagtripje maken langs de kust, u treft hier prachtige zandstranden en vooral in het hoogseizoen is het hier dan ook prima toeven. Maar ook de binnenlanden van Spanje kunnen worden aangedaan. Hier treft u nog het echte Spaanse leven aan en zult u veel minder toeristen tegenkomen.
In de buurt van Altea zijn er ook meerdere vakantieparken te vinden waar u een bungalow of leuk appartement kunt huren, dus ook voor een gezinsvakantie leent de Costa Blanca zich prima.
Bijkomend voordeel is dat er een breed aanbod van vakantiehuizen in Altea te vinden zijn.

Plaatsnaam

Altea

Aantal inwoners

circa 25.500