Benidorm

Benidorm

Plaats in Spanje

Benidorm is vermoedelijk de bekendste badplaats van Badplaats van Spanje. Deze stad aan de Costa Blanca is zowel bejubeld als verguisd. Veel Nederlanders brengen hier de vakantie door of bezitten hier zelfs een eigen appartement.
De faciliteiten zijn op toeristen gericht en ongeacht in welk deel van Benidorm je verblijft alle belangrijke voorzieningen zijn op loopafstand te vinden.
Hoewel het in de wintermaanden relatief rustig is in deze Spaanse kuststad kan het (tijdelijke) inwoneraantal in de zomermaanden richting de half miljoen gaan. Benidorm staat bekend om zijn betonnen hoogbouw hierin bevinden zich veelal wooneenheden waarin mensen hun al dan niet permanentie vakantieverblijf hebben. De zandstranden van Benidorm zijn fraai en het goede klimaat verklaard de populariteit van deze plaats. Hoewel voor veel mensen dit maar weinig aansluiting heeft met het authentieke Spanje en vooral symbool staat voor het massatoerisme van de Costa Blanca!


Toerisme

Voor- en tegenstanders van Benidorm kunnen het over één wellicht eens worden. Dat is het uitgaansleven dat is zeer divers en trekt een breed publiek van jonge mensen die voor het eerste met een vriendengroep op vakantie richting het buitenland trekken, tot de duizenden gepensioneerden die hier een tweede huis bezitten.
Brengt u met uw gezin de vakantie in Benidorm door dan kunt u natuurlijk perfect aan het strand vertoeven. U heeft keuze uit maar liefst drie verschillende zandstranden. Maar ook zijn er in dit deel van de Costa Blanca meerdere pret- en waterparken te vinden.
Het authentieke oude centrum van Benidorm is ook een bezoekje waard. Maar verlaat ook zeker de stad zelf eens en trek het achterland van dit deel van Spanje eens in. En natuurlijk zijn er meerdere badplaatsen aan de kust van de Costa Blanca te vinden. Heeft u de beschikking over een huurauto dan is het de moeite waard om eens een stukje noord- dan wel zuidwaarts te rijden.
Wij zijn benieuwd hoe u uw vakantie in Benidorm gaat ervaren!

Plaatsnaam

Benidorm

Aantal inwoners

circa 80.000