Bolulla

Bolulla

Plaats in Spanje

Bolulla is een Spaans dorp op een klein kwartiertje van de beroemde stranden van de Costa Blanca. Door haar ligging landinwaarts is het een perfecte locatie voor mensen die willen genieten van een stukje authentiek Spanje maar tegelijkertijd een dagje zonnebaden aan de kust ook niet willen afserveren.
Hoewel het dorpje maar enkele honderden inwoners heeft zijn er in Bolulla wel faciliteiten te vinden als een lokale bank, supermarkt en een gezellige bar/bistro. Verder is het een doorsnee dorp waarvan er in de directe regio wel meer te vinden zijn. Toch kan het als vakantieadres veel mensen bekoren dit doordat het leven hier nog gestaag lijkt voort te kabbelen. Haast is iets wat ze hier nog niet kennen en als het je lukt een heerlijk vakantiehuis te boeken net buiten Bolulla zal je bemerken dat de rust een weldadig karakter aan je vakantie zal meegeven!


Toerisme

De binnenlanden van de Costa Blanca worden de laatste jaren ontdekt. Eerst waren het nog mensen die vanuit één van de Spaanse badplaatsen een dagexcursie maakten maar nu is het zo dat steeds meer toeristen de overvolle stranden en badplaatsen mijden en juist kiezen voor het huren van een leuk huisje landinwaarts.
Herken jij je hierin dan is het dorp Bolulla een plek welke wel eens goed zou kunnen aansluiten bij je persoonlijke wensen. De rust die je hier treft is fenomenaal en wil je wel een dag al zonnebaden op een zandstrand doorbrengen dan kan dit evengoed want op een goede twaalf kilometer afstand zijn deze al te vinden. Als je trouwens richting de Costa Blanca rijdt vanuit het dorp dan kun je Partida Algar met zijn prachtige watervallen ook nog even aandoen voor een verkwikkende duik.
Als je een vakantiewoning huurt in of om Bolulla komt het voornamelijk aan op het genieten van de lokale flora en fauna en natuurlijk de hartelijke Spaanse bevolking die een persoonlijke dimensie geven aan je verblijf in deze regio.

Plaatsnaam

Bolulla

Aantal inwoners

circa 575