Calpe

Calpe

Plaats in Spanje

Calpe is gelegen aan de oostkust van Spanje om exact te zijn in de regio Costa Blanca. Deze streek is erg populair bij toeristen en jaarlijks doen ook vele Nederlanders dit gebied aan.
Vooral het centrum van deze plaats is een bezoekje waard, dit omdat het nog steeds erg authentiek is en ook kenmerkend voor deze badplaats is Peny d’lfac dit is een rotsformatie welke als landmark in de Middellandse Zee.
Door de prima ligging kiezen vele vakantiegangers ervoor een vakantiehuis in of vlakbij Calpe te huren. In de heuvels rondom deze toeristische plaats liggen prachtige villa’s welke buitenlanders hebben aangekocht en gebruiken als tweede woning.
Kortom; Calpe kan ook voor u dienen als een heerlijke Spaanse vakantiebestemming.


Toerisme

Huur een vakantiehuisje in Calpe en u zit op een prima locatie tijdens uw vakantie. Wie Costa Blanca zegt denkt gelijk aan prachtige zandstranden en dit plaatje klopt ook absoluut, wie van zon, zee en strand houdt zit prima in deze Spaanse regio.
Toch heeft het oosten van Spanje vakantiegangers meer te bieden dan alleen een leuke strandvakantie. Ook op het gebied van cultuur en geschiedenis scoort het prima en bent u een natuurliefhebber dan is het een aanrader om het Spaanse achterland is in te trekken. Hier treft u een heel ander Spanje aan.
Om dit alles te doen en beleven is het huren van een vakantiewoning in Calpe een belangrijke eerste zet. Van hieruit kunt u leuke tripjes maken langs deze prachtige kustlijn van Spanje.

Plaatsnaam

Calpe

Aantal inwoners

circa 31.000