Finestrat

Finestrat

Plaats in Spanje

Finestrat is een dorp in de Costa Blanca regio. Te midden van een gebied met een lekker klimaat en fraaie stranden is dit een plaats waar het prima toeven is tijdens een vakantie.
Als je in dit deel van Spanje wilt verblijven maar dan wel in een plaats met een rustig karakter dan is Finestrat een prima locatie om een vakantiehuis te huren.
Dit Spaanse dorp heeft goede voorzieningen voor toeristen. Er is op het gebied van levensmiddelen keus uit meerdere winkels en ook zijn er leuke bistro’s en dergelijke te vinden.
Voor zonaanbidders is La Cala Finestrat de plek om te vertoeven. Dit prachtige strand is ideaal voor jong en oud. Het publiek welke gebruik maakt van dit zandstrand is dan ook divers. Hier kun je nippend aan een drankje op een strandbedje afwisselen met een verkoelende duik in de Middellandse Zee.
Als je de vakantie aan de Costa Blanca wilt doorbrengen dan is Finestrat een dorp om op zijn minst te overwegen als de ideale bestemming.


Toerisme

Het dorp Finestrat is gelegen in een regio met zijn eigen microklimaat. Dat betekent dat je hier een stabiel weerbeeld hebt met veel zonuren. Iets verder ligt bijvoorbeeld Benidorm die ook profiteert van dit unieke weerbeeld. Deze plaats staat dan ook bekend om de vele “overwinteraars” die hier hun tweede huis hebben.
Wil je op een wat rustigere plek de vakantie doorbrengen maar evengoed genieten van het gunstige weerbeeld dan is Finestrat een goede keus!
De faciliteiten in het dorp zijn goed en de stranden behoren tot de mooiste van de Costa Blanca. Maar ook belangrijk voor de vakantieganger is natuurlijk wat er in de omgeving te doen is. Ook hier gelukkig alleen maar positieve berichten. Er zijn golfbanen en waterparken in de omgeving te vinden. Ook de prachtige stad Valencia is vanuit Finestrat goed bereikbaar. Deze stad staat bekend om zijn oude en nieuwe architectuur en heeft een prachtig stadscentrum.
Als je een vakantiewoning wilt huren in Finestrat dan kun je perfect vliegen op Alicante, huur op dit moderne vliegveld een auto en je bent al snel op de plek van bestemming!

Plaatsnaam

Finestrat

Aantal inwoners

circa 7.000