Jávea

Plaats in Spanje

Jávea is een populaire plaats aan de Costa Blanca. Het fijne klimaat, de zachte winters en de goede bereikbaarheid maken dit tot een populaire plek en veel mensen uit andere landen bezitten hier dan ook een tweede huis.
Ook veel Nederlanders en Belgen zijn eigenaar van een eigen recreatiewoning in Jávea. In wijken als Cap Martí en El Tosalet tref je hele straten met luxe villa’s compleet met eigen zwembad in de achtertuin. Doordat deze Spaanse plaats gericht is op toeristen vanuit het buitenland zijn de voorzieningen ook prima. Je moet dan denken aan een leuk winkelaanbod, gezellige restaurants maar ook medische voorzieningen die voor woningbezitters die hier een deel van het jaar verblijven van belang zijn.
Maar Jávea is ook en prima plek om de vakantie aan de Costa Blanca door te brengen en het aanbod van vakantiewoningen is dan ook zeer divers.


Toerisme

Als vakantieland behoort Spanje tot de populairste van Europa en jaarlijks brengen vele honderdduizenden mensen de vakantie door aan de Costa Blanca.
Ook Jávea is erg in trek bij toeristen die een vakantievilla willen huren. De fraai aangelegde buitenwijken nodigen uit om eens lekker tot rust te komen onder de Spaanse zon.
De stranden van Jávea zijn overdag het domein van vele zonaanbidders, tegen de avond kun je heerlijk een wandeling langs de Middellandse Zee maken en kiezen uit één van de talrijke restaurantjes.
Rondom deze plaats is er trouwens ook het nodige natuurschoon en er zijn best aardige wandelroutes te vinden. Wil je de vakantie ook eens doorbrengen in Jávea dan kun je het beste vliegen op het Internationale vliegveld van Alicante. 

Plaatsnaam

Jávea

Aantal inwoners

circa 34.000