Lliber

Lliber

Plaats in Spanje

Lliber is een dorp in de regio Costa Blanca. Dit deel van Spanje is natuurlijk het domein van de toeristen en vooral in de zomermaanden brengen vele vakantiegangers hier de vakantie door.
Mensen die de vakantie graag in dit deel van het land willen doorbrengen maar de hectiek van de kust wat afschrikt doen er goed aan om een alternatief in het binnenland te zoeken. Het Spaanse dorp Lliber is een prima plek om een vakantiewoning te huren. Het landelijke karakter doet in niet lijken op de Costa Blanca maar toch is het maar amper twintig minuten rijden om de stranden te bereiken.
Lliber heeft ook wel enkele faciliteiten en wat u niet in deze plaats kunt vinden treft u op zeker aan in één van de omliggende dorpen. 


Toerisme

Het binnenland van de Costa Blanca, u denkt er wellicht niet direct aan als u overweegt in dit deel van Spanje de vakantie door te brengen. Maar het is absoluut geen gekke gedachte want het landelijke karakter overheerst en de duurzaamheid en authentieke schoonheid maken het tot een fantastische bestemming.
Ook in Lliber is het mogelijk om een vakantievilla met al dan niet een eigen zwembad te huren. Dit Spaanse dorp is gelegen tussen prachtig natuurschoon en hier tref je verhoudingsgewijs maar weinig toeristen. Als je een dagje op één van de stranden aan de Costa Blanca wilt zonnen dan pak je de auto en voor je het weet zie je de Middellandse Zee verschijnen aan de horizon.
Boek een leuke accommodatie in het dorp Lliber en geniet van de landelijke schoonheid van midden Spanje.

Plaatsnaam

Lliber

Aantal inwoners

circa 1.100