Mutxamel

Mutxamel

Plaats in Spanje

Mutxamel is een plaats aan de Costa Blanca te Spanje. Deze vakantieregio is erg populair bij veel Europeanen en dit is natuurlijk niet zomaar. Vooral het aantal zonuren en stabiele klimaat zijn hier debet aan. Voeg daarbij de prachtige zandstranden en de populariteit van dit deel van Spanje is voor een groot deel verklaard.
Als u de Costa Blanca ook eens tijden de vakantieperiode wilt aandoen dan is een vakantiehuis huren in Mutxamel aan te prijzen. Het is noordelijk gelegen van Alicante, deze stad heeft een prima internationaal vliegveld, u kunt hier vanuit Nederland, België en Duitsland dan ook prima op vliegen.
Mutxamel is ook een erg leuke stad om als vakantieadres te hebben. Er zijn leuke winkeltjes te vinden, daarnaast ook talloze barretjes en restaurants. Maar het heeft ook een prachtig oud centrum, hier zijn nog diverse oude gebouwen te vinden, als u een liefhebber bent van oude architectuur is deze plaats ook absoluut aan te raden.


Toerisme

Voor een strandvakantie zit u natuurlijk absoluut goed aan de Costa Blanca er zijn diverse zandstranden te vinden en in het hoogseizoen worden deze stranden dan ook aangedaan door duizenden badgasten. Maar er is natuurlijk wel meer te vinden aan de oostkust van Spanje. Er zijn nog talloze leuke dorpjes en steden die absoluut uw aandacht waard zijn.
Vooral als u de binnenlanden intrekt zult u zien dat deze streek veel meer te bieden heeft dan alleen een perfect klimaat.
Ook voor de natuurliefhebbers is het aan te raden per auto de regio eens nader te verkennen.
Een vakantiewoning in Mutxamel huren is dan ook een prima eerste stap. U heeft in dat geval een prima uitvalsbasis in de Costa Blanca regio.

Plaatsnaam

Mutxamel

Aantal inwoners

circa 25.000