Orihuela

Orihuela

Plaats in Spanje

Orihuela is een belangrijke toeristische stad aan de Costa Blanca te Spanje. Maar behalve dat is het ook de naamgever van deze regio. Behalve dat er veel mensen zijn die een vakantiehuis huren in deze streek, kiezen er ook veel buitenlanders voor om hier een 2de woning aan te schaffen.
Orihuela ligt circa twintig kilometer van de kust en trekt mede daarom een wat rustiger vakantiepubliek dan de grote badplaatsen aan de Spaanse Costa’s.
Ook bij de golfliefhebbers is Orihuela populair, in de directe omgeving vindt u meerdere golfbanen van prima kwaliteit, dit alles maakt deze streek een prima plek om te resideren.


Toerisme

Orihuela is een goede plaats om als uitvalsbasis te dienen voor uw vakantie in Spanje. Door zijn prima ligging zijn zowel de stranden als het achterland van de Costa Blanca prima bereikbaar.
De stranden zijn per auto in een kwartier te bereiken, stuk voor stuk zijn dit prachtige zandstranden welke erg populair zijn bij de vakantiegangers.
Als u tijdens uw vakantie in Orihuela voor de natuur wilt gaan dan is het goed te weten dat er prachtige natuurgebieden te vinden zijn in de Costa Blanca. Vooral voor wandelaars zijn er prachtige wandelroutes te vinden welke iets verder het Spaanse binnenland in te vinden zijn.
Voor een gezinsvakantie is Orihuela ook een prima plek, in de omgeving zijn er meerdere vakantieparken waar u met het hele gezin een bungalow of appartement kunt huren.
Vanuit Nederland zijn de vliegverbindingen naar de Costa Blanca ook prima voor elkaar en met een vliegtijd van circa twee uur is de zon ook binnen handbereik.

Plaatsnaam

Orihuela

Aantal inwoners

circa 90.000