Pego

Pego

Plaats in Spanje

Pego is een Spaanse stadje een goed vijf kilometer landinwaarts gelegen vanaf de kustlijn van de Costa Blanca. De fantastische ligging van deze plaats en het fraaie achterland maken dit door een gewilde streek voor een ieder die de vakantie in dit deel van Spanje wil doorbrengen maar tegelijkertijd het massatoerisme wil ontwijken.
Als je in of nabij Pego een vakantievilla huurt dan kun je ervaren hoe authentiek de gebied is op minder dan tien minuten rijden van de Middellandse Zee!
Het voorzieningenniveau is deze kleinschalige stad is zoals je mag verwachten. Er zijn supermarkten, gezellige eettentjes, etc. te vinden. Als je de vakantie in de binnenlanden van de Costa Blanca wil doorbrengen dat is Pego een prima bestemming!


Toerisme

Wat veel mensen niet weten is dat de Costa Blanca behalve prachtige zandstranden nog meer natuurschoon te bieden heeft. In de binnenlanden zijn prachtige natuurparken te vinden en ook rondom Pego zijn deze aanwezig.
Je kunt hier als het niet te warm is perfect wandelen, de heuvelachtige omgeving nodigt uit om te voet te verkennen. Ook een ontspannen autoritje over de smalle weggetjes is een leuke ervaring.
Voor een dagje zon, zee en strand reist u vanuit Pego af naar de badplaats Molinell, hier is ook een golfbaan te vinden. Ook de wat grotere plaats Dénia is een bezoekje waard.
Maar veel leuker is om juist weg te trekken van de hordes zonaanbidders en het authentieke binnenland  weer aan te doen. Het dorpje Forna is leuk en u kunt hier ook een kasteel bezoeken. Of ontdek de prachtige valleien en bergketens die vanuit het stadje Pego makkelijk te bereiken zijn.

Plaatsnaam

Pego

Aantal inwoners

circa 10.900