San Fulgencio

San Fulgencio

Plaats in Spanje

San Fulgencio is een plaats in Spanje. Het behoort tot de Costa Blanca en hoewel de oorspronkelijke kern niet aan zee is gelegen is het toerisme wel een belangrijke inkomstenbron voor de inwoners.
De plaats San Fulgencio is circa 6 kilometer van de kustlijn gelegen. Voor veel mensen is deze plaats dan ook een prima plek om een tweede woning te bezitten. Je ontloopt het massatoerisme en resideert toch op een plek met goed faciliteiten en alles wat de Costa Blanca zo interessant maakt op korte afstand.
Het voorzieningenniveau van San Fulgencio is van hoog niveau en zijn op vlakken als detailhandel, horeca en medici gewoonweg goed te noemen. 


Toerisme

San Fulgencio maakt onderdeel uit van het bekende vakantiegebied La Marina. In feite is deze plaats ontwikkeld tijdens de hausse van de tweede huizenmarkt aan de Costa Blanca.
Het oude centrum van San Fulgencio is redelijk authentiek gebleven maar aan de buitenzijde van deze plaats en omliggende plaatsen zijn talloze urbanisaties te vinden.
De stranden van Guardamar zijn populair onder toeristen en ook de goede bereikbaarheid is een belangrijk vliegwiel onder het lokale toerisme.
Op Alicante kun je prima vliegen en er zijn dan ook zowel lijnverbindingen als chartervluchten die deze plaats aandoen.
Het binnenland van de Costa Blanca is de moeite waard en heb je de beschikking over een huurauto tijdens je verblijf in San Fulgencio dan moet je de omgeving toch echt gaan verkennen. Het authentieke Spanje is dichter bij dan je denkt en bovendien een leuke afwisseling ten opzichte van de vele zonaanbidders die in de zomermaanden de vakantie in San Fulgencio doorbrengen.

Plaatsnaam

San Fulgencio

Aantal inwoners

circa 13.000