Santa Pola

Santa Pola

Plaats in Spanje

Santa Pola is een badplaats aan de Costa Blanca en ook naamgever van een groter gebied in deze regio. In totaal vallen meer dan dertigduizend inwoner hieronder. Ongeveer de helft woont in de stad zelf.
Santa Pola is een prima plek om de vakantie door te brengen en is gelegen tussen Torrevieja en Alicante. Het voorzieningenniveau in deze Spaanse kustplaats is hoog en als toerist is alles wat je zoal nodig kunt hebben tijdens je verblijf voorhanden. In Santa Pola zijn behalve fraaie stranden en prima restaurants ook winkelcentra en dergelijke te vinden. De bereikbaarheid is ook goed door het nabijgelegen Internationale vliegveld van Alicante. Huur een leuk vakantiehuisje in Santa Pola en geniet van een heerlijk verblijf aan de Costa Blanca.


Toerisme

Voor mensen die in een vakantie zon, zee en strand zoeken is de badplaats Santa Pola een logische keuze. De zandstranden zijn prachtig, in het zomerseizoen is er een stabiel weerbeeld en het voorzieningenniveau is prima.
Breng je met kinderen de vakantie in Santa Pola door dan is het goed te weten dat er een leuk pretpark is. En wil je de omgeving van de Costa Blanca verkennen dan zijn de zoutmeren het bezoeken waard en rij je de binnenlanden in dan zie je opeens een heel ander Spanje.
Santa Pola is een prima plek om te verblijven en heeft genoeg te bieden voor jong & oud. 

Plaatsnaam

Santa Pola

Aantal inwoners

circa 34.000