Teulada

Teulada

Plaats in Spanje

Teulada is een kustplaats aan de Costa Blanca welke populair is bij vakantiegangers welke de vakantie willen doorbrengen aan de oostkust van Spanje. Maar behalve toeristen die besluiten een vakantie te huren in Teualada zijn er ook steeds meer Europeanen die hier een tweede huis hebben gekocht. Mede door de prima ligging ten opzichte van het Internationale Vliegveld van Allicante.
Teulada is een kleinschalige stad welke aanvoelt als een gezellig dorp. Er is de nodige detailhandel en horeca te vinden. Maar ook een leuk stadspark is een bezoekje waard als u deze plaats tijdens uw vakantie aandoet.
Dus denk je erover om in deze regio de vakantie door te brengen dan zou je Teulada als uitvalsbasis in overweging moeten nemen.


Toerisme

Kies eens voor Teulada! Mensen die ervoor kiezen de vakantieperiode door te brengen aan de Costa Blanca kiezen hier veelal voor door het heerlijke klimaat en de nimmer aflatende zon. De zandstranden welke in deze regio te vinden zijn maken het plaatje dan ook rond.
Ook toeristen die een vakantiewoning huren in of nabij Teulada zullen ondervinden dat de prachtige stranden zeker het bezoeken waard zijn.
Maar de Costa Blanca heeft wel meer te bieden dan alleen een complete strandvakantie. Als u een stedenliefhebber bent dan is het goed te weten dat Valencia prima bereikbaar is, alleen al om de moderne architectuur is deze stad een aanrader.
Ook het binnenland rondom Teulada is het waard om nader ontdekt te worden. Leuke dorpjes waar u de lokale Spanjaarden onverstoord hun gang kunt zien gaan tijdens de dagelijkse bezigheden. Maar ook de natuur in dit deel van Spanje is de moeite waard. Er zijn enkele natuurparken te vinden waar u heerlijk kunt wandelen.
Al met al is Teulada een prima uitvalsbasis voor uw vakantie aan de Costa Blanca.

Plaatsnaam

Teulada

Aantal inwoners

circa 15.500