Torremendo

Torremendo

Plaats in Spanje

Torremendo is een dorp gelegen aan het meer De la Pedrera. Deze plaats is gelegen in de regio Costa Blanca en ligt circa 25 kilometer uit de kust. Het is een typisch Spaanse dorp zoals zoveel anderen. De dorpskern bestaat uit diverse gebouwen met wit- en pasteltinten.
Zoek je een rustige plek in Spanje om hier te verblijven tijdens de vakantie dan is Torremendo goede keuze. Het is erg rustig en er verblijven maar weinig toeristen toch zijn er wel faciliteiten te vinden als een pinautomaat, een restaurant en een levensmiddelenwinkel.
Ook het fraaie meer bij het dorp biedt natuurlijk veel mogelijkheden in het zomerseizoen. Huur je een vakantievilla aan de rand van Torremendro dan verblijf je op een prima plek in het middengedeelte van Spanje om de spreekwoordelijke accu eens even helemaal op te laden!


Toerisme

Wie de vakantie wel eens heeft doorgebracht aan de Costa Blanca zal waarschijnlijk de massale toestroom van toeristen zijn bijgebleven. Reis je een klein half uur landinwaarts en kom je Torremendro aan dan is de beleving totaal anders. Hier geen hordes dagjesmensen die op excursie zijn en hier geen duizenden zonaanbidders die samenklitten op één van de vele zandstranden.
In Torremendro treft je het echte Spanje aan, hier is het toerisme duurzaam en dat zie je ook in het beperkte aanbod van vakantiehuizen. Het is de zorg die men besteedt aan de mensen die hier de vakantie doorbrengen. De doelgroep is totaal anders dan die van de mensen die in één van de badplaatsen aan de Costa Blanca verblijven. Mensen die de vakantie in Torrremendro doorbrengen gaan juist voor de omgeving het mooie natuurmeer en de leuke dorpjes in de buurt.

Plaatsnaam

Torremendo

Aantal inwoners

circa 1.500