Torrevieja

Torrevieja

Plaats in Spanje

Torrevieja is een grote badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. De stad staat vooral bekend om zijn vele zandstranden welke in de directe omgeving te vinden zijn. Veel zonaanbidders huren dan ook een vakantiehuis in de buurt van Torrevieja.
De plaats zelf is niet al te populair bij toeristen, veel vakantiegangers laten deze plaats dan ook links liggen tijdens de vakantie in dit deel van Spanje.
Wel is de omgeving rondom Torrevieja populair bij veel buitenlanders welke in deze regio van de Costa Blanca een tweede woning hebben aangeschaft.
Als u cultuurliefhebber bent dan is het toch verstandig om Torrevieja aan te doen tijdens uw vakantie, er zijn namelijk enkele interessante musea te vinden. Ook is er een fraai stadspark waar u heerlijk kunt wandelen. En ook de boulevard is leuk om even aan te doen als u in de stad bent.


Toerisme

Kenmerkend voor Torrevieja is de aanwezigheid van enkele zoutmeren, dit geeft deze streek een kenmerkend karakter. De Costa Blanca is populair bij toeristen door de vele zonuren welke hier jaarlijks te noteren vallen. Bovendien is dit deel van Spanje prima bereikbaar door het Internationale vliegveld in Alicante. Ook vanuit Nederland kunt u prima afreizen naar de Costa Blanca.
De zandstranden rondom Torrevieja worden jaarlijks door ontelbare toeristen aangedaan. Het is dan ook een prima locatie als u een strandvakantie in Spanje wilt doorbrengen.
Maar ook als natuurliefhebber heeft dit deel van de Costa Blanca wel het nodige te bieden, u dient dan wel het binnenland in te trekken. Een huurauto is dus eigenlijk onontbeerlijk, u kunt deze eventueel bij het vliegveld huren. Het aanbod van vakantiehuizen in en nabij Torrevieja is zeer breed en er zijn ook een aantal vakantieparken te vinden welke zich met name richten op het gezin. Dus een familiehuis huren aan de Costa Blanca is dus zeker mogelijk.
Al met al kunnen we stellen dat een vakantie doorbrengen bij Torrevieja een uitstekende keus is voor een divers verblijf in Spanje.

Plaatsnaam

Torrevieja

Aantal inwoners

circa 85.000