Calonge

Calonge

Plaats in Spanje

Calonge is een plaats in het noordoosten van Spanje. Het is op enkele minuten van de kust gelegen en behoort tot de populaire plaatsen aan de Costa Brava. Dit dorp heeft een leuke mix van toeristische voorzieningen te bieden. Enerzijds zijn de stranden goed bereikbaar en anderzijds is Calonge een prima locatie om te verblijven tijdens de vakantie. Het heeft bezienswaardigheden zoals een kasteel en een historisch centrum. Voor de natuurliefhebbers is er verder landinwaarts ook genoeg te ondernemen.
Zoek je ook een combinatie van factoren en wil je verblijven niet te ver van de stranden van de Costa Brava, dan is Calonge een prima locatie om een vakantiehuis te betrekken.


Toerisme

Calonge hoeft zic niet te bewijzen! In het noorden van Spanje is het absoluut goed toeven en wil je een combinatie van strand, natuur en cultuur dan is Calonge een plaats welke hiervoor absoluut in aanmerking komt.
Het natuurschoon is te vinden in en om het Les Gavarres gebergte, hier kun je heerlijk wandelen in het achterland van de Costa Brava.
Zoek je vertier aan het strand dan is Sant Antoni de Calonge de beste optie. Voor een bezoek aan een leuke stad in dit deel van Spanje is Palamos een goede suggestie. Deze plaats ligt op amper tien minuten rijden van Calonge. Ben je bereidt om iets langer in de auto te zitten dan is Barcelona ook een goede aanrader. Deze Catelaanse stad is trouwens ook prima te bereiken met de trein.
Spreekt bovenstaand verhaal jou aan en wil je tevens het noorden van Spanje en de Costa Brava regio ontdekken dan rest niets anders dan een leuke accommodatie in Calonge te boeken. 

Plaatsnaam

Calonge

Aantal inwoners

circa 11.000