Costa Brava

Costa Brava

Regio in Spanje

Lekker op vakantie aan de Costa Brava, een prachtige regio in Spanje

Zelf graag uw eigen vakantiehuisje aan de Spaanse Costa Brava huren. Dit is mogelijk op onze website. Het aanbod is afkomstig van zowel particulieren als mede zakelijke partijen. Een groot deel van de vakantiewoningen in dit deel van Spanje kunt u desgewenst zelf online op onze website boeken.

De Costa Brava een unieke vakantieregio

op vakantie naar Spanje en hier een huisje huren, dit is al vele decennia lang een erg populair vakantieland. Vooral de Costa’s zijn een populaire vakantiebestemming. En bent u tevreden met zon, zee en strand, dan zult u waarschijnlijk een vakantiehuisje huren aan de Costa del Sol of Costa Blanca. Wilt u wel aan de kust zitten maar moet uw vakantie voldoen aan meer eisen dan is de Costa Brava waarschijnlijk de plek voor u. Naast een strandvakantie kunt u dan ook nog veel cultuur, natuur opdoen en eventueel het prachtige Barcelona bezoeken.
In deze regio heeft u ook de keuze uit een divers aanbod van vakantiehuisjes.

Huur een vakantiehuis aan de Costa Brava, u bent altijd dicht bij de natuur
Deze regio van Spanje staat bekend om zijn prachtige en wilde onbekommerde natuur. U pakt nog de uitlopers van de Pyreneeën mee. Hier kunt u prachtige wandeltochten maken en ook op de fiets kunt u uw ei kwijt. Door de hoogteverschillen is dit een prachtig fietsgebied. Er zijn ook steeds meer mensen die een fietsvakantie naar dit deel van Spanje maken. Het is ook mogelijk een vakantiewoning te huren in deze Spaanse regio.
Ook de kustlijn van de Costa Brava is veel spectaculairder in verhouding met de andere Costa’s. Het is een erg grillige kust met inhammen waar het water woest in rondkolkt en met een erg diverse flora en fauna. Maar hier tussen in liggen weer prachtig beschutte stranden. Geflankeerd door luxe vakantiehuizen aan de Costa Brava zijn kustlijn.

Strandvakantie aan de Costa Brava, loop vanuit u bungalow zo de zee in
Als u puur voor een vakantie aan het strand gaat is het zo dat er andere regio’s van Spanje hier meer geschikt voor zijn. Maar dat wil niet zeggen dat u aan de Costa Brava niet van een zon, zee en strandvakantie kunt genieten. Ook in deze regio zijn enkele prachtige badplaatsen te  vinden. Vooral Blanes geniet een grote reputatie bij zonaanbidders. Ook aan het strand zelf is veel vertier te beleven met allerlei restaurants, winkels en gezellige barretjes.
Verder zijn er aan de Costa Brava ook allerlei klein strandjes te vinden waar u heerlijk uit de wind kunt zonnebaden. Vaak is het mogelijk om direct aan een Spaans strand een vakantiehuisje te huren. Uw vakantie doorbrengen aan de Costa Brava staat synoniem voor kwalitatief genieten. Ook als u liever veel voorzieningen heeft en de voorkeur voor een verblijf aan een vakantiepark geeft, zult u in dit deel van Spanje slagen.

Vakantie aan de Costa Brava, vergeet Barcelona niet te bezoeken
Als u op vakantie bent maar ook dan toch graag de drukt opzoekt en plekken wilt bezoeken waar veel traditie en cultuur te vinden is, dan is ook op dit vlak de Costa Brava een aanrader. Een dagtrip maken naar Barcelona is dan ook goed te doen. U gaat tegen de morgen weg bij uw vakantiewoning en tegen de avond zult u terugkeren bij uw zomerhuis in dit deel van Spanje.
Barcelona is een prachtige stad in Catalonië en u zult ook merken dat de inwoners van deze streek, genaamd de Catalanen erg trots zijn op Barcelona. De gelijknamige voetbalclub is de trots van de hele regio maar ook ver daarbuiten. Dit voetbalbolwerk heeft fans over de gehele wereld. Ook uit Nederland gaan er steeds meer mensen naar Spanje om via het boeken van een voetbalvakantie een wedstrijd van Barcelona bezoeken.
Maar deze prachtige stad heeft natuurlijk veel meer te bieden. Denk eens aan de Ramblas, deze gezellige winkelboulevard heeft erg veel vertier te bieden. Niet alleen winkelen kunt u hier perfect. Maar ook een terrasje pikken om naar mensen te kijken die voorbij flaneren is een heerlijk bezigheid tijdens uw vakantie aan de Costa Brava.
Als u in Barcelona bent moet u ook zeker het meesterwerk kijken van de veelzijdig kunstenaar Gaudì. De Sagrada Famìlia trekt toeristen over de hele wereld naar deze Spaanse stad. Het bouwwerk is heden ten dage nog steeds niet gereed.
Verder heeft Barcelona nog tientallen andere toeristische hoogtepunten, u kunt dit het beste zelf gaan ontdekken tijdens uw vakantie aan de Costa Brava. Na het maken van een stedentrip zult u moe maar voldaan uw appartement aan de Spaanse kust tegen weer bereiken.


Toerisme

Provincie

Costa Brava

Oppervlakte

n.b.

Aantal inwoners

n.b.

Hoofdstad

n.v.t.