Capmany

Capmany

Plaats in Spanje

Capmany is een klein dorpje in het noordoosten van Spanje. Het is gelegen in de regio Gerona en is landinwaarts gelegen. De spectaculaire kustlijn en fraaie stranden van de Costa Brava zijn op een kleine 25 kilometer gelegen.
De woningen die in Capmany zijn gelegen zijn veelal opgetrokken uit steen en hebben ook een afwerking van natuursteen. Dit geeft het plaatse een authentieke uitstraling. De smalle steegjes in het dorp geven het een gezellig karakter en toeristen zijn hier maar mondjesmaat te vinden.
Wil je een vakantiehuis huren in Capmany dan is de keuze ook relatief beperkt. Lukt het je een accommodatie te boeken dan verblijf je in een dorp welke ondanks het bescheiden inwoneraantal toch faciliteiten als een supermarktje, een café, twee restaurants en een wijnkelder te bieden heeft. 


Toerisme

Als je denkt dat er in de omgeving van Capmany niet veel te zien valt heeft het mis. Het is gelegen in een wijngebied en de wijnhuizen kun je uiteraard bezoeken. Ook ligt het vlakbij de Franse grens en je kunt het buurland dus eenvoudig bezoeken. De Middeleeuwse stad Girona is een parel die je moet bezoeken. En ook een dagexcursie richting Barcelona is mogelijk. Je moet dan wel vroeg uit de veren om op tijd in deze stad in Catalonië te zijn en zodoende alles uit de dag te persen.
Vanuit Capmany mag een bezoek aan de Costa Brava natuurlijk niet ontbreken. In minder dan een half uur kun je de kust bereiken en genieten van een dagje relaxen aan het strand. Museumliefhebbers moeten de expositie van Dali in Figueras bezoeken. Ook deze plaats is vanuit Capmany prima te bereiken. Noord-Spanje is een dynamische omgeving en perfect om de vakantie door te brengen!

Plaatsnaam

Capmany

Aantal inwoners

circa 650