Castello d Empuries

Castello d Empuries

Plaats in Spanje

Castelló d'Empúries is een dorp aan de Costa Brava. Het ligt dicht tegen de grens van Frankrijk aan en is mede daardoor een erg leuk plek om een vakantie door te brengen.
Castelló d'Empúries ligt op enkele minuten rijden van de Spaanse kust en mede daarom komen er jaarlijks vele toeristen richting dit toeristische plaatsje. Maar ook het achterland van de Costa Brava is prima bereikbaar en een ook een dagtripje richting Zuid-Frankrijk behoort dus tot de mogelijkheden.
Het aanbod van vakantiehuizen in Castelló d'Empúries is zeer divers dus het mag niet al te veel problemen geven een leuk vakantiehuis te huren in deze omgeving.


Toerisme

Castelló d'Empúries als plek om de vakantie door te brengen. Als u een natuurliefhebber bent dan zult u zeker aan uw trekken komen als u een vakantie doorbrengt in dit deel van de Costa Brava. Er zijn prachtige wandelroutes te vinden in het achterland. 
Maar ook de kust is prachtig met zijn spectaculaire kustlijn, kleine zandstrandjes worden afgewisseld door massieve rotspartijen en een grillige kust.
Ook is Castelló d'Empúries een populaire regio om een vakantie door te brengen met het hele gezin en zijn dan ook meerdere vakantieparken te vinden waar u een bungalow kunt huren.
De Costa Brava is een zeer diverse vakantieregio en een plaats als Castelló d'Empúries sluit daar prima op aan.

Plaatsnaam

Castello d Empuries

Aantal inwoners

circa 11.000