L'Escala

L'Escala

Plaats in Spanje

L'Escala is een populaire vakantieregio aan de Costa Brava. En mensen die vaker in dit deel op vakantie zijn geweest hebben wellicht wel eens een vakantiehuis gehuurd in de regio L'Escala.
Het is van oorspong een vissersdorp dat L'Escala maar de laatste decennia is de belangrijkste inkomstenbron het toerisme geworden. Toeristen zullen zich dan ook prima vermaken in dit gezellige dorp. Toch heeft het nog een authentieke uistraling, dit ondanks de aanwezigheid van de nodige horeca welke gericht is op de vakantiegangers. Ook zijn er leuke winkeltjes te vinden in L'Escala. En natuurlijk zijn de stranden aan de Costa Brava ook erg populair.


Toerisme

L'Escala is een prima locatie om de dagen tijdens de vakantie door te brengen. Spanje is een populair vakantieland en er zijn dan ook diverse regio’s welke erg populair zijn bij vakantiegangers. De Costa Brava is zo’n streek waar jaarlijks vele mensen op af komen. 
En als u een vakantiewoning rondom L'Escala huurt zit u op een prima locatie. Dit dorp maakt onderdeel uit van Catalonië en deze regio heeft erg veel cultuur te bieden. Het heeft bovendien een bewogen geschiedenis meegemaakt en veel van deze geschiedenis is nog terug te vinden in diverse musea.
De Costa Brava wordt bovendien minder massaal bezocht als bijvoorbeeld andere vakantieregio’s aan de Spaanse kust als de Costa Blanca en de Costa del Sol.
Mede daarom kan het een prima idee zijn om eens een vakantiehuisje te huren aan de Costa Brava en L'Escala kan dan precies de plek zijn die u wel eens kan aanspreken.

Plaatsnaam

L'Escala

Aantal inwoners

circa 10.500