Lloret de Mar

Lloret de Mar

Plaats in Spanje

Lloret de Mar een plaatsnaam in Spanje die bij toeristen een grote bekendheid geniet. Vooral bij jonge vakantiegangers is deze stad aan de Costa Brava populair. Het uitgaansleven is er bijkans legendarisch. Maar door deze reputatie is het bij de iets oudere doelgroep minder bekend dat er in dit deel van Spanje ook voor hun genoeg te zien en te ondernemen is.
Het aanbod van vakantiehuizen in Lloret de Mar is breed en gaat van een eenvoudig appartementje in het centrum tot aan een luxe villa met alle gemakken voorzien, inclusief eigen privézwembad!
De faciliteiten in deze populaire Spaanse badplaats zijn natuurlijk ook volop aanwezig en verwonderlijk is dit niet natuurlijk niet gezien het belang van de toeristen voor de lokale bevolking. Het aanbod van winkel, barretjes en restaurants is divers en talrijk. Kies je aan de Costa Brava voor Lloret de Mar als vakantiebestemming dan zal het je aan niets ontbreken!


Toerisme

De zomervakantie doorbrengen in Lloret de Mar staat voor veel mensen gelijk aan het zonnen aan één van de zandstranden. Als strandtoerist heb je hier dan ook keuze uit vele kilometers strand en de kustlijn van de Costa Brava is trouwens toch al één van de voornaamste pluspunten.
Maar als je in een vakantiehuisje bij Lloret de Mar vertoeft is het niet zo dat er niets anders is als overdag bruinbakken in de zon en op stap gaan tot in de vroege uurtjes. De stad doet er veel aan om een andere imago te krijgen en gestaag brengen meer gezinnen hier de vakantie door.
Het oude kasteel van Tossa de Mar bijvoorbeeld is een aanrader voor mensen die tijdens hun verblijf wat meer over de omgeving en haar historie te weten komen. Ook een stad als Barcelona is vanuit Lloret de Mar goed te bereiken. Heb je de beschikking over een huurauto dan kun je natuurlijk zelf deze Catelaanse stad bezoeken en ander is de trein een goed alternatief. In het nabijgelegen Blanes is een treinstation met een rechtstreekse verbinding.
Ook Girona is de moeite waard  en is in een goed half uur te bereiken vanaf je vakantieadres in Lloret de Mar. Deze badplaats aan de Costa Brava is meer dan alleen een jongerenoord!

Plaatsnaam

Lloret de Mar

Aantal inwoners

circa 42.000