Peralada

Peralada

Plaats in Spanje

Peralada is een dorp in de Spaanse provincie Gerona. De plaats ligt in het binnenland maar ter hoogte van de populaire Costa Brava. De stranden zijn met de auto binnen een kwartier bereikbaar. Dit maakt Peralada tot een leuke vakantiebestemming voor mensen die een huisje willen huren op een rustig plek maar tijdens het verblijf toch wel één of meerdere keren willen zonnen op het strand.
Het leuke aan Peralada is toch wel het authentieke karakter en de smalle steegjes maken het tot een leuk plaatsje om rond te struinen. Ook zijn er enkele gezellige restaurants te vinden en ook de boodschappen kun je gewoon in het dorp zelf doen.
Maar wat Peralada uniek maakt is het kasteel aan de rand van het dorp. Deze is prachtig gelegen in een parkachtige setting. De combinatie van een historisch bouwwerk en de fraaie kasteeltuin maakt het dat in de zomermaanden veel toeristen ervoor kiezen om Peralada met een bezoekje te vereren. En gelijk hebben ze!


Toerisme

Peralada is echt een leuke bestemming om enkele dagen te verblijven. Het noordelijke binnenland van Spanje is een gebied wat door de meeste mensen niet wordt aangedaan om de vakantie door te brengen. Dit is eigenlijk onbegrijpelijk gezien de mogelijkheden die bijvoorbeeld een dorp als Peralada te bieden heeft. Het heeft cultuur en historie en ook de inwoners zijn erg gastvrij. Voor een dagje strandplezier hoef je maar enkele minuten in de auto te zitten voordat je kunt zonnen aan een fraai strand van de Costa Brava. 
Het leuke aan het binnenland is het authentieke karakter wat hier nog te vinden is. Het echte Spanje zoals je wilt! Betrek een recreatiehuis in Peralada en geniet van Noord-Spanje, het voelt als een hernieuwde kennismaking met een uniek Europees land!

Plaatsnaam

Peralada

Aantal inwoners

circa 1.950