Sant Pere Pescador

Sant Pere Pescador

Plaats in Spanje

Sant Pere Pescador is een plaats in het uiterste noordoosten van Spanje en wordt gerekend tot de kustlijn van de populaire Costa Brava te Spanje.
Dit dorp heeft nog een authentiek karakter en is op nog vijf minuten van de kust gelegen. Dit maakt het een prima bestemming voor mensen die het Spaanse binnenland willen verkennen maar ook graag een deel van de vakantie op één van de prachtige zandstranden van de Coste Brava doorbrengen.
Als u ervoor kiest om een vakantiehuis te huren in Sant Pere Pescador dan merkt u dat u onderdeel uit gaat maken van het lokale leven. Het dorp heeft de lokale invloeden goed weten te behouden en hoewel de detailhandel en horeca wel inspeelt op het toerisme is hier gelukkig nog geen overvloed aan vakantiegangers te vinden. Dit maakt Sant Pere Pescador tot een leuke vakantiebestemming in het noorden van Spanje.


Toerisme

De Costa Brava is meer dan alleen maar zon, zee en strand. Deze Spaanse regio heeft nog zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden en hoewel er prachtige stranden zijn te vinden is ook het binnenland de moeite meer dan waard.
Vanuit uw vakantiewoning in Sant Pere Pescador kunt u het achterland per auto prima ontdekken. In dit deel van Gerona zijn er prachtige dorpjes te vinden die typerend voor de streek zijn.
Wilt u een wat grotere stad bezoeken dan is het wat noordelijker gelegen Perpignan een aanrader. Hoewel deze plaats in Frankrijk ligt kun je deze prima aandoen.
Vanaf je vakantieadres in Sant Pere Pescador kun je er ook voor kiezen om Barcelona aan te doen, maar dit is toch wel een redelijke rit en het is dan ook aan te raden om in deze stad een overnachting bij te boeken.
Het noorden van Spanje is prachtig met zijn stranden, cultuur en prachtige binnenlanden en als u de vakantie door gaat brengen in Sant Pere Pescador dan zult u dit zelf kunnen ontdekken.

Plaatsnaam

Sant Pere Pescador

Aantal inwoners

circa 2.200