Torroella de Montgri

Torroella de Montgri

Plaats in Spanje

Torroella de Montgri maakt onderdeel uit van de Costa Brava te Spanje. Om precies te zijn maakt het onderdeel uit van de Spaanse regio Catalonië.
Torroella de Montgri is een populair dorp en in de omgeving zijn er dan ook diverse vakantiehuizen te vinden welke vooral in de zomermaanden door buitenlanders worden gehuurd. Het dorp is vooral bekend om zijn oude toegangspoorten en deze geven de plaats dan ook een kenmerkend karakter. Maar het bekendste landmark is toch wel het kasteel Mongri welke op een heuvel over deze regio waakt.
In het dorpje zelf worden jaarlijks diverse activiteiten gepland ook is er een museum te vinden. Bovendien wordt er elke week een lokale markt georganiseerd, hier komen uiteraard ook de nodige toeristen op af.
Als u eens een vakantie in een authentieke streek van de Costa Brava te Spanje wilt doorbrengen dan is een vakantiehuis huren in Torroella de Montgri een prima plan.


Toerisme

Elk jaar brengen er miljoenen mensen de vakantie door in één van de vele Spaanse regio’s. Als u een plek wilt hebben waar er meer te vinden moet zijn dan alleen de aanwezigheid van een strand dan is de Costa Brava wellicht de plek voor u.
Cultuurliefhebbers doen er dan ook goed aan om eens een vakantiewoning te reserveren in Torroella de Montgri, zoals vermeldt maakt dit dorp onderdeel uit van Catalonië en cultuur en geschiedenis vindt u hier dan ook in overvloed.
Deze streek maakt natuurlijk onderdeel uit van Spanje maar door de ligging dicht bij de grens met Frankrijk behoort een dagje naar de noorderburen op zeker tot de mogelijkheden.
Als u een stedenliefhebber bent dan is het goed te weten dat steden als Barcelona en Valencia ook goed bereikbaar is.
Op de keper beschouwd is het huren van een Spaans vakantiehuis nabij het dorp Torroella de Montgri een leuk idee voor een onderhoudende vakantie in het noorden van Spanje.

Plaatsnaam

Torroella de Montgri

Aantal inwoners

circa 8.000