Peniscola

Peniscola

Plaats in Spanje

Peniscola is een levendig stadje aan de kust van Costa del Azahar. In de zomermaanden zijn hier veel toeristen te vinden. Dit deel van Spanje geniet een groeiende populariteit onder mensen die in dit van Spanje de vakantie willen doorbrengen.
Door de goede voorzieningen maakt het Peniscola tot een gewilde locatie en veel mensen huren hier dan ook één van de vakantiehuizen die er te vinden zijn.
Haar grootse bekendheid heeft het trouwens te danken aan de aanwezigheid van het kasteel welke direct aan de Middellandse Zee gelegen is. Dit Castello de Papa is een publiekstrekker van formaat. Niet alleen de historische gebouwen zelf zijn te bezichtigen ook de omliggende kasteeltuinen zijn erg populair.
Peniscola heeft verder de prima voorzieningen op het gebied van winkelaanbod en eetgelegenheden. Ook de stranden spelen natuurlijk een belangrijke rol waarom veel mensen voor deze kleine stad aan de Costa del Azahar kiezen als vakantiebestemming. 


Toerisme

Als je daadwerkelijk kiest voor Peniscola als bestemming en in of om deze stad een leuke vakantiewoning huurt dan wil je waarschijnlijk zo nu en dan ook er wel eens een dagje op uit trekken. Want dit deel van de Costa del Azahar is meer dan alleen leuke stranden en een fraaie kustlijn.
Een bezoek aan Valencia mag in ieder geval niet ontbreken deze prachtige Spaanse stad is prima bereikbaar vanuit Peniscola. Bezoek het oude centrum en bewonder de moderne architectuur. Deze tegenstellingen maken deze stad tot een absolute aanrader. Huur eens een vakantiehuis in Peniscola en geniet van deze plaats en de groene omgeving.
Op deze manier kun je relaxen en je horizon verbreden in harmonie laten verlopen tijdens je verblijf aan de Costa del Azahar. Zoek je hier nog een leuke vakantiebestemming dan is Peniscola absoluut een goede tip!

Plaatsnaam

Peniscola

Aantal inwoners

circa 8.300