Vinaròs

Vinaròs

Plaats in Spanje

Vinaròs is een stad aan de Costa del Azahar. Hier vallen de provincies Castellón en Valencia onder en behoort ook het noordelijke deel van Alicante.
Deze kustplaats is populair onder toeristen die in dit deel van Spanje de vakantie doorbrengen.
Het oude stadscentrum van Vinaròs is populair bij dagjesmensen, deze plaats is tevens ook de belangrijkste winkelstad van de provincie Castellòn.
De zandstranden genieten een grote populariteit en in het zomerseizoen zijn er dan ook veel mensen uit Spanje en omliggende landen die ervoor kiezen om een vakantiewoning te huren in Vinaròs. De diversiteit van deze toeristische stad en de kustlijn zijn hier voor een groot deel debet aan.


Toerisme

De omgeving van Vinaròs heeft veel te bieden. Op korte rijafstand kun je de oude opgravingen vinden van Misericordia. Interessant die graag iets meer wil weten over het oude Spanje. Boek een vakantiehuis in Vinaròs en geniet van Spanje op zijn best.
Wandelaars kunnen de El Puig bezoeken deze berg heeft prachtige wandelroutes en ook mountainbikers doen er goed aan deze plek aan de Costa del Azahar eens te bezoeken. De stad Valencia is ook goed bereikbaar en met een mini-stedentrip kun je in ieder geval al een redelijk beeld krijgen van deze diverse plaats.
In Vinaròs zelf is het authentieke stadscentrum met zijn regionaal bekende Torre de los Moros een bezoekje waard. De stranden zijn populair bij zonaanbidders en iets uit de kust liggen de Columbretes eilanden. Deze bestaan uit lava en zijn onderwater ware paradijzen voor snorkelaars en duikfanaten.
Kortom voor een heerlijke zonvakantie is Vinaròs een uitstekende optie!

Plaatsnaam

Vinaròs

Aantal inwoners

circa 28.000