Barcelona

Barcelona

Plaats in Spanje

Barcelona is natuurlijk bij uitstek de perfecte bestemming voor een stedentrip. Deze Catalaanse plaats is al jaren een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Ga aan de wandel en loop over de Ramblas. Pak de metro en stap uit voor de Sagrada Familia. Wil je lekker uitrusten, geniet dan van de rust in Park Guell. Iedereen kan zijn hart op in Barcelona, want er is letterlijk voor iedereen wat te doen. Ontdek de echte Spaanse cultuur en doe dat op je eigen tempo. Wil je met een mooi kleurtje thuiskomen, ga dan naar het strand! Het strand is gemakkelijk bereikbaar, net buiten de stad zal je het strand vinden. Huur een appartement in Barcelona, boek een vliegticket en met een vliegtijd van een goede twee uur sta je voor jet het weet op Spaanse bodem!
Vanzelfsprekend is het mogelijk om met de auto naar Barcelona te gaan, maar dat is eigenlijk zonde. Zowel zonde van je tijd, als het geld. Een vliegticket hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn. Voor enkele tientjes kan je al naar de grote Spaanse stad Barcelona vliegen, daarnaast ben je er dan  binnen twee uurtjes. Vlieg naar de stad van Gaudi, deze kunstenaar heeft duidelijk zijn stempel gedrukt op de stad. Als je door de stad loopt, dan zie je Gaudi terug in bankjes en in fonteinen. En als klap op vuurpijl heb je de Sagrada Familia, hier moet je beslist een keer geweest zijn. Ga bij voorkeur vroeg als je dit unieke bouwwerk wilt bezichtigen want de wachtrijen worden naarmate de dag vordert steeds langer!
Dus op naar Barcelona!


Toerisme

De diversiteit die Barcelona te bieden heeft maakt het tot een unieke stad. Het is natuurlijk heel bijzonder dat deze stad stranden heeft, dat zie je in de meeste grote steden niet terug. Maar misschien wil je wat actiever bezig zijn, dan raden wij een bezoekje aan de Marcat de Sant Josep erg aan. Deze oude markt is ook zeer geschikt om met kinderen te bezoeken. Wil je een uitzicht krijgen over de hele stad, dan is het mogelijk om met een kabelbaan naar het hoogste puntje van de stad te gaan. Barcelona heeft een behoorlijk hoogteverschil en dat maakt het natuurlijk interessant.

Spanje heeft een aantal grote steden, eentje daarvan is Barcelona. De stad heeft veel geld en moeite gestoken in het openbaar vervoer in de stad. Dit zie je terug, aangezien je met het grootste gemak kan reizen door de Catalaanse stad. Voor een bedrag van rond de 14 euro kan je twee dagen lang, onbeperkt met de metro en de bus door Barcelona reizen. Het is ook mogelijk om een kaart voor meerdere dagen te kopen, deze vervoerskaarten geven ook recht op korting bij verschillende musea en bezienswaardigheden.

Plaatsnaam

Barcelona

Aantal inwoners

circa 1.575.000