Alhaurin de la Torre

Alhaurin de la Torre

Plaats in Spanje

De stad Alhaurin de la Torre is gelegen in de regio Costa del Sol. Dit deel van Spanje is geliefd bij toeristen van over de gehele wereld. Vreemd is dit niet want je vindt hier zo ongeveer alles wat een vakantie leuk kan maken.
Als je een vakantiehuis of appartement huurt in Alhaurin de la Torre dan kun je gaan genieten van de vele Moorse invloeden die deze stad nog steeds heeft. Het authentieke karakter van deze oude plaatst is goed bewaard gebleven.  Vanuit Nederland, Duitsland of België kun je prima per vliegtuig afreizen naar dit deel van Spanje. Het internationale vliegvel van Malaga heeft uitstekende verbindingen en als je een beetje rondstruint op het internet kun je voor weinig geld een ticket kopen richting dit deel van de Costa del Sol.
Een accommodatie boeken in Alhaurin de la Torre is dan ook een prima idee voor ieder die van reuring houdt tijdens de vakantie, het is bovendien een prima uitvalsbasis in het zuiden van Spanje.


Toerisme

De Costa del Sol trekt ieder jaar weer vele toeristen die deze prachtige regio willen bezoeken.
Er is ook meer dan genoeg te zien en te doen. Vanuit een vakantiewoning in Alhaurin de la Torre kun je diverse leuke uitstapjes maken.
Zon, zee en strand, dat zijn natuurlijk woorden die bij het zuiden van Spanje horen en er zijn talloze prachtige zandstranden te vinden welke je kunt bezoeken. Maar er is meer dan alleen maar het aanbidden van de zon. Doe eens een dagje Marbella met zijn prachtige jachthaven. Of ga voor het authentieke Granada. Maar ook een dagje de bergen van de Sierra Nevada behoort absoluut tot de mogelijkheden. In de zomer kun je hier prachtige wandeltochten maken of huur een mountainbike en ga onder begeleiding van een gids een prachtige tocht maken. In het winterseizoen kun je hier zelfs skiën.
Als je een vakantiehuis hebt geboekt in Alhaurin de la Torre dan weet je in ieder geval dat je op de juiste plek van de Costa del Sol zit.

Plaatsnaam

Alhaurin de la Torre

Aantal inwoners

circa 36.000