Arenas

Arenas

Plaats in Spanje

Arenas is een dorpje aan de Costa del Sol, deze regio is erg populair bij vakantiegangers en in vooral in de zomermaanden wordt het zuiden van Spanje dan ook overspoelt door vele toeristen uit allerlei landen.
Arenas is prima bereikbaar vanuit Nederland doordat het internationale vliegveld van Málaga prima bereikbaar is.
Het dorp kan dienen als uitvalsbasis en van hieruit kunt u leuke tripjes door Andalusië maken.
Om Arenas heen zijn er dan ook veel vakantiehuizen te vinden welke u kunt huren als u besluit de vakantie door te brengen in dit deel van Spanje.


Toerisme

De Costa del Sol is een bekende vakantieregio, dit komt natuurlijk door het fijne klimaat en zijn vele zonuren per jaar. Ook zijn er prachtige zandstranden te vinden langs de kustlijn van Zuid-Spanje. Zonaanbidders zijn hier dan ook prima op de plek.
Maar Andalusië heeft veel meer te bieden, vooral op het gebied van cultuur en gastronomie scoort het uitstekend. Kenmerkend voor het binnenland zijn de prachtige witte dorpjes. Dit is nog echt het authentieke Spanje. Deze dorpen bieden veel sfeer en zijn absoluut een bezoekje waard. Een prachtig voorbeeld is de plaats Ronda, deze moet u bezoeken als u op vakantie bent aan de Costa del Sol.
Wilt u eens wat grotere steden bezoeken tijdens uw vakantie in Arenas dan zijn plaatsen als Cordoba en Granada echte aanraders. Ook zijn de binnenlanden van Andalusië interessant als u natuurliefhebber bent, vooral wandelen is dan een goed optie in één van de natuurparken in de regio.
De Costa del Sol staat ook bekend om zijn golfbanen en ook in de buurt van Arenas zijn er enkele te vinden. Dus als u golfliefhebber bent dan is een vakantiewoning huren in of nabij het dorpje Arenas een prima idee.

Plaatsnaam

Arenas

Aantal inwoners

circa 1.600