Estepona

Estepona

Plaats in Spanje

Estepona is een stad gelegen aan de Costa del Sol en is de afgelopen decennia sterk gegroeid door het toerisme wat deze Spaanse regio is gaan ontdekken. Niet alleen huren veel mensen een vakantiehuis in Estepona, ook zijn er steeds meer mensen die deze plaats uitkiezen om een tweede huis aan te kopen en zich hier al dan niet permanent te vestigen.
Vooral bij de zonaanbidder is de kust van zuidelijk Spanje erg populair en in de buurt van Estepona zijn er dan ook meerdere zandstranden te vinden. Maar ook als u golfliefhebber bent is een vakantie doorbrengen in dit deel van Andalusië een prima idee. Bovendien is Estepona prima bereikbaar door het Internationale vliegveld van Málaga.


Toerisme

Als u een vakantiewoning in Estepona huurt en een vakantie voor u meer ingrediënten moet hebben dan alleen zon, zee en strand dan is het goed te weten dat er voldoende te beleven is in Zuid-Spanje. 
Golfliefhebbers kunnen zich hier bijvoorbeeld helemaal uitleven op één van de vele golfbanen die aan de Costa del Sol te vinden zijn. In de omgeving van Estepona zijn er diverse en uitdagende golfcourses te vinden.
Bent u natuurliefhebber dan kunt u wellicht vanuit uw vakantieadres in Estepona het binnenland van Andalusië is inrijden en genieten van de fraaie natuurgebieden die hier te vinden zijn. Bovendien komt u door prachtige witte dorpjes waar u het echte Spanje kunt voelen.
Wilt u liever eens een stad bezoeken tijdens uw vakantie dan zijn steden als Cordoba en Granada echte aanraders. Deze plaatsen hebben een levendige geschiedenis meegemaakt en vooral de Moorse invloeden van vroeger zult u hier nog in overvloede aantreffen.
Al met al is Estepona een prima plek om een bungalow of appartement te huren

Plaatsnaam

Estepona

Aantal inwoners

circa 70.000