Frigiliana

Frigiliana

Plaats in Spanje

Echte Costa del Sol liefhebbers zullen wellicht wel eens van het dorp Frigiliana gehoord hebben. Deze leuke plaats aan de zuidkust van Spanje behoort tot lands mooiste.
Dit prachtige plaats met zijn prachtige witte huizen is een plek die in de zomermaanden door veel mensen wordt aangedaan. Het is een fotogeniek dorpje met op elke hoek weer nieuwe fotogenieke panorama’s
Frigiliana is dan ook een prima bestemming om een vakantiehuis te huren, hier kunt u relaxen en genieten van het Spaanse leven. Tegelijkertijd zijn de prachtige zandstranden nooit ver weg en de vele zonuren maken dit dan ook tot een prima vakantiebestemming. Wel is het door de ligging landinwaarts aan te raden om een auto ter beschikking te hebben.
Het dorp Frigiliana is één van de parels van Andalusië en hier tref je nog het echte zuiden van Spanje aan. Ervaar dit door een wandeling door de kronkelende steegjes te maken en te genieten van de Moorse invloeden die dit dorp zijn unieke karakter geven.


Toerisme

De vakantie wel eens in Frigiliana doorgebracht? Zuidelijk Spanje heeft natuurlijk niet te klagen over een gebrek aan toeristen en vooral de kustlijn is dichtbevolkt. Dit is eigenlijk best jammer want hierdoor zie je minder goed wat deze regio zo uniek maakt.
Daarom is het huren van een vakantiewoning in Frigiliana een suggestie die u niet direct links moet laten liggen. Door zijn landelijk ligging heeft dit dorp in Andalusië de eigen karaktertrekken goed weten te behouden en dit geeft uw vakantie in Spanje extra grandeur.
Als u vliegt om Malaga is het een aanrader een huurauto vooruit te boeken en deze mee te nemen naar uw vakantiebestemming in Frigiliana. Van hieruit kunt u een leuk dagje strand per auto doen. Maar ook de binnenlanden van Andalusië kunt u zo op uw eigen manier ontdekken. En dit gebied is de moeite meer dan waard. Prachtige natuurparken, leuke dorpjes en prachtige kleine stadjes. Vanuit uw vakantiehuisje in Frigiliana kunt u genieten van het Spaanse achterland en de Costa del Sol op aantrekkelijke afstand.

Plaatsnaam

Frigiliana

Aantal inwoners

circa 3.400