Marbella

Marbella

Plaats in Spanje

Marbella is misschien wel de meest bekende badplaats aan de Costa del Sol en is vermaard om zijn uitstraling van het decadente Spaanse leven. Het heeft ook een roerig verleden achter de rug en veel bekende Europeanen hebben hier een tweede woning.
Maar ook zijn er talloze vakantiegangers welke een appartement of villa huren in de omgeving van Marbella.
Toppunt van decadentie is toch wel Puerto Banús, deze kleine wijk met bijbehorende jachthaventje is bekend over de hele wereld. Vooral vanwege de grote jachten welke in dit toch klein haventje te vinden zijn. Daarnaast is het zien en gezien worden op deze plek en de dure automerken rijden bijna in een file achter elkaar aan langs de vele terrassen waar de toeristen zich vergapen aan zoveel rijkdom.
Marbella is ook populair door de talloze prachtige zandstranden welk hier te vinden zijn, dit is in combinatie met het heerlijke klimaat een garantie voor een heerlijke vakantie aan de Costa del Sol.


Toerisme

Als u op vakantie gaat naar Zuid-Spanje en u uiteindelijk besluit een vakantiewoning in Marbella te gaan huren dan is het goed te weten dat deze regio u veel meer kan bieden dan enkel een strandvakantie.
De binnenlanden van Andalusië bijvoorbeeld zijn een prima aanrader. Hier trekt u nog een authentiek Spanje aan en een prachtige en diverse natuur. Ook de traditionele Spaanse dorpjes waar u doorheen rijdt zijn het ontdekken zeker waard.
Golfliefhebbers zullen op zeker wel eens gehoord hebben van de spectaculaire golfbanen welke te vinden zijn aan de Costa del Sol en het is dan ook zeker de moeite waar u golfclubs mee te nemen als u in één van de vele vakantiehuizen rond Marbella verblijft.
Waar u ook voor gaat een vakantie aan de Costa del Sol zal niet snel een sleur worden, bovendien is het prima per vliegtuig te bereiken vanuit Nederland en België.
U  zult bovendien niet de eerste vakantieganger zijn die het zo goed bevalt in deze regio dat deze besluit een tweede huis aan te schaffen in de buurt van Marbella.

Plaatsnaam

Marbella

Aantal inwoners

circa 140.000