Mijas

Mijas

Plaats in Spanje

Mijas is een gemeente in het zuiden van Spanje. Het heeft door zijn ligging aan de kust niet te klagen over interesse bij de vakantiegangers. Vooral in de zomermaanden zijn de vakantiehuizen in Mijas volgeboekt met toeristen. Er is dan ook van alles te doen in deze streek van de Costa del Sol. De stranden zijn makkelijk bereikbaar en ook golfliefhebbers zijn goed vertegenwoordigt.
Maar ook het achterland is zeer interessant, veel mensen spreekt deze locatie zo aan dat ze zelf besluiten een 2de huis aan te kopen in Mijas.


Toerisme

Mijas als uw volgende vakantieadres? Wie op vakantie gaat naar Spanje kan kiezen uit verschillende regio’s, maar als u graag op een plek verblijft waar alles samenkomt dan is Andalusië wellicht de juiste plek voor u. 
Niet alleen treft u in Mijas en omliggende badplaatsen prachtige zandstranden aan en een heerlijk klimaat. Maar ook is er de nodige cultuur en geschiedenis te vinden en als u het achterland van de Costa del Sol aandoet zult u merken dat het ook nog eens prachtige natuur te bieden heeft.
Vanuit uw vakantiewoning in Mijas kunt u deze regio prima bereizen en meerdere leuke uitstapjes maken.
De zuidkust van Spanje heeft de vakantieganger gewoonweg erg veel te bieden.

Plaatsnaam

Mijas

Aantal inwoners

circa 80.000